3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

MÜSİAD ikili ticaret görüşmeleri

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MUSİAD) Bursa Şubesi üyeleri, hafta sonu şube binasındaki kahvaltılı toplantıda ikili ticaret görüşmeleri yaptı.

MÜSİAD Bursa Şubesi Başkanı Cemil Tekin, globalleşen ekonomi ile birlikte üyelerin bir kısmının iştigal konularını değiştirdiklerini, yeni sahalarda iş yapmaya başladıklarını belirterek, "Global ekonomik durgunluğu da fırsat bilerek, üyelerimiz arasında yeniden sektörlerimizi değerlendirme, bir birimizin iştigal konuları daha yakından tanıma ihtiyacı hissettik. Yönetim kurulu üyeleri arasında gelişen farklı sektörlere girişlerle alakalı bilgi paylaşımını bütün üyelerimiz arasında yapma fikri doğdu.

Yabancıların work shop dedikleri ikili iş görüşmeleri ile kendi aramızdaki ticareti, dayanışmayı geliştirmeyi hedefliyoruz. 2009 yılında uzun bir aradan sonra ilk defa böyle bir toplantı organize ettik. Bursa'da 130 aktif üyemiz var. Üyelerin bir birlerini daha iyi tanıyarak aralarında iş yapmalarını istiyoruz. Firmalarımız sadece ne sattıklarını değil, ne hizmet aldıklarını da anlattılar. Bir satın almada fiyat teklifi alırken üyelerimizden de fiyat alınmasını, fiyat yüksek gelirse geri dönüş yapıp bunun sebebinin sorgulanmasını arzu ediyoruz.

Böylece fiyat kalite dengesi, tedarikci maliyetleri gibi bazı konularda da bir oto kontrol ortaya çıkacak. Bursa'daki üyelerimizin yer aldığı sektörel üye tanıtım rehberi ile birlikte iş görüşmelerine gelen arkadaşların tanıtım materyallerini de paylaştık. Aramızda çok değişik özellikte ve farklı mecralarda üretim, ticaret yapan arkadaşlarımız olduğunu fark ettik. Bu çalışmayı daha sonra komşu şubelerimiz ile de sürdüreceğiz" diye konuştu.

Üyelerin yarısının iştirak ettiği ikili görüşmelerde, bazı firmalar hemen iş bağlantıları da kurdu. Görüşmelerde Hilal Tekstil'in sahibi Hasan Çepni, Mekik Elektronik'ten bir adet faks satın alarak ilk ticareti yaptı. Abdullah Şişman Dış Ticaret de, Çare Bağımsız Denetim'den hizmet satın alma anlaşması yaptı. Birçok firmanın bir biri hakkında bilgi alması dikkati çekti. İnşaat malzemeleri ticareti yapan Borel firmasının dondurma işine girmesi üyelere dondurma ikramı ile duyuruldu.
 

iha
Yayın Tarihi : 11 Nisan 2009 Cumartesi 15:34:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?