4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

MÜSİAD'dan doğalgaz zammına tepki

MÜSİA'DAN DOĞALGAZ ZAMMI VE VERGİ ARTIŞINA TEPKİ

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Bursa Şubesi Başkan Yardımcısı Hasan Çepni, doğalgaz zammı ve vergi artışına gidilmek istenmesine tepki göstererek, "Bütün dünyada kriz dönemlerinde vergi indirimine gidilirken, ülkemizde vergi artışının gündeme gelmesi, yüksek mevcut vergi ağırlığından dolayı zaten ezilen özel sektörü düşündürmektedir" dedi.

MÜSİAD Bursa Şubesi Başkan Yardımcısı Hasan Çepni, 2010 bütçesinin görüşülmesi esnasında Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in bazı maktu vergilerde güncelleme öngördüklerini ve vergi oranlarında artışın makro ekonomik şartlar doğrultusunda olabileceğini söylemesini değerlendirdi. Çepni, verginin artırılması ve doğalgaza zam yapılmasıyla sanayicilerin büyük bir yük altında kalacağını kaydetti. Çepni, Maliye Bakanımızın vergi oranlarında bir artış meydana gelebileceğini açıklaması, mevcut vergi ağırlığından dolayı zaten ezilen özel sektörü düşündürmektedir. Sanayicilerimizin günümüzdeki durumu da değerlendirildiğinde hakikaten büyük problemler göze çarpmaktadır. Özellikle küresel krizle birlikte özel sektörde faaliyet gösteren firmaların bütçelerinde düşüş meydana gelmiş ve kar oranları azalmıştır. Bu azalmalarla birlikte üretilen üründe, ihracatta ve en önemlisi de istihdam edilen kişi sayısında düşüş göze çarpmıştır. Küresel krizden çıkışın başladığı şu günlerde özel sektördeki firmalarımız iktisadi manada kendilerini toparlamaya başlamış, istihdamdaki azalma da durmuştur" diye konuştu.

Sanayicinin çeşitli sıkıntılarla karşı karşıya kalabileceğine dikkat çeken Çepni şunları söyledi:

"Durum böyle iken, gelecek günlerde bir vergi artışının ve doğal gaz zammının olması sanayicilerimizi zor durumda bırakacak, üretimde, istihdamda ve yatırımda yol kat etmeye çalışan iş adamlarımız çeşitli sıkıntılarla karşı karşıya kalacaktır. Üretimlerinde doğalgaza büyük ihtiyaç duyan sanayicilerimiz, bütçelerinden ayırdıkları ciddi bir oranı doğalgaz faturasına ödemektedir. Doğalgaza yapılacak olan bir zam bu noktada iş adamlarımıza zarar getirecek ve büyük sıkıntılar baş gösterecektir. Ekonomimize büyük ölçüde katkı sağlayan üreticilerimizin de zor duruma düşmesi ülke ekonomisinin zarar görmesine sebebiyet verecektir. Temennim herhangi bir enerji zammının veya vergi artışın olmamasıdır".

İHA
Yayın Tarihi : 30 Aralık 2009 Çarşamba 11:00:04
Güncelleme :30 Aralık 2009 Çarşamba 12:37:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?