3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Mustafa Dündar projelerini anlattı

AK Parti Osmangazi Belediye Başkan Adayı Mustafa Dündar, hükümet ve büyükşehir belediyesi ile birlikte ilçede uygulanacak birçok projeyle problemleri çözüme kavuşturacaklarını açıkladı.

AK Parti Osmangazi Belediye Başkan Adayı Mustafa Dündar, Almira Otel'de düzenlediği toplantıyla projelerini açıkladı. AK Parti Bursa milletvekilleri Canan Candemir Çelik ve Mehmet Ocaktan'ın da katıldığı toplantıda AK Parti Osmangazi İlçe Teşkilatı Başkanı Tahsin Kara açılış konuşması yaptı. Osmangazi'nin meselelerini çözmek için yeni dönemde de göreve talip olmanın gururunu yaşadıklarını belirten Kara, "29 Mart sonrası da Osmangazi'yi ayağa kaldırmak için çalışmalarımıza başlayacağız. Diğer siyasi partiler bile seçim beyannamelerinde yapılan çalışmaları devam ettireceklerini açıklıyorlar. Bu yaklaşımda bizi gururlandırıyor. 29 Mart sonrası Dündar ile yürüyüşe devam edeceğiz" dedi.

Projelerini Osmangazi, Büyükşehir ve hükümet olarak 3 kısım altında özetleyen Dündar, Türkiye'nin dördüncü büyük şehri olan Bursa'nın en büyük ilçesi Osmangazi'de hedeflerinin aldığı bayrağı daha yukarılara taşımak olduğunu ifade etti. Osmangazi'nin daha yaşanılabilir, daha kolay ulaşılabilir marka kent olabilmesi için çalışacaklarını ifade eden Dündar, "Tüm projelerimizi bu bilinç ile geliştiriyoruz ve belediyemiz için en sağlıklı sonuçları alacağımız çalışmaları hayata geçirmek için çalışıyoruz. Bu anlamda üzerinde çalıştığımız projelerimizi sizlerle paylaşmak, bizler için oldukça önemli. Tarihi mirasımızın halkımıza ve tüm insanlığa kazandırılması için devralacağımız çalışmaları daha üst seviyelere çıkarmanın gayreti içinde olacağız. Bu hedefle, kentimiz için önem taşıyan başta Hanlar bölgesi olmak üzere, gün yüzüne çıkarılmamış tarihi ve kültürel eserlerimiz ile ilgili projelerimizi Büyükşehir Belediyesi ile ortaklaşa hayata geçireceğiz. Şehrimizin sağlıklı kentler arasında yerini alabilmesi için kentsel dönüşüm projeleri ile birlikte teneffüs edilebilir hava, kullanılabilir su ve yenilenebilir enerji kaynaklarının hayata geçirilebilmesine yönelik teşvik projelerinin devam ettirilmesi esas hedeflerimiz içerisinde olacaktır" diye konuştu.

Hükümetin Osmangazi'ye kazandırmayı planladığı hizmetleri ana başlıklar altında açıklayan Dündar, "TOKİ ile alt gelir grubuna hitap edecek konutlar yapmaya devam edeceğiz. Kademe kademe ilçemizdeki enerji nakil hatlarını yer altına alacağız. Kaplıca kent kimliğini yitiren Bursamız'ı eski kimliğine kavuşturmak için gerekli çalışmalar yapılacak. Uludağ turizminin geliştirilmesi için yollar ilk olarak iyileştirilecek" diye kaydetti.

Büyükşehir Belediyesi ile elele vererek uyum içerisinde koordineli çalışmalara imza atacaklarını kaydeden Dündar, "Altıparmak'taki eski SSK binasını yıkarak yerine Tophane yamaçlarını da günyüzüne çıkartacak şekilde bir yapay şelale yapılacak. Şehrin birçok yerine otopark krizini çözmek için katlı otoparklar yapılacak. Yine ulaşımı kolaylaştırmak için çıkmaz sokaklar açılacak ve ana arterlere bağlanmak üzere dikey yollar yapılacak. Gökdere Spor ve Eğlence Merkezi yapılarak ilçemiz modern tesislerle donatılacak. Güney Çevre yolu ve Acemler-Gökdere arası bulvar projesi yine ulaşımla alakalı en önemli projelerimiz arasında yer alıyor. Başka projelere emsal teşkil edecek Doğanbey projesi de tamamlanacak. Yine Büyükşehir projesi arasında yer alacak olan tramvay projesi de semtlerimizde uygulanacak" diye kaydetti.

Osmangazi Belediyesi'nin projeleri hakkında bilgi veren Dündar, eğitim, sağlık, spor, kültürel çalışmalar ve sosyal faaliyetler hakkında da yapılacak çalışmaları anlattı.
 

iha
Yayın Tarihi : 19 Mart 2009 Perşembe 13:40:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?