6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Mustafa Karataş izdihamı

BURSA'DA MUSTAFA KARATAŞ İZDİHAMI

Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Bursa Kent Konseyi Gönül Dostları Kadın Çalışma Grubu tarafından düzenlenen 'Kutlu Doğum Haftası' konferansında konuşan Doç. Dr. Mustafa Karataş, iyi ahlaklı olmanın şartlarını ve önemini anlattı.

Tayyare Kültür Merkezi'nde izdihama neden olan konferansta, Doç. Dr. Mustafa Karataş, Hz Muhammed'in karakterini ve ahlaki özelliklerini anlattı. Karataş, ahlaki değerlerin önemine dikkat çekerek, "Peygamber efendimizin yüzünden tebessüm eksik olmazdı. Böbürlenmeyen, kimsenin sözünü kesmeyen, kimsenin kusurunu yüzüne vurmayan, kimseyi rencide etmeyen, her zaman karşı tarafın üzüntüsünü kendi üzüntüsü sayan bir insandı" dedi.

Hz Muhammed'in alçakgönüllü bir insan olduğunu söyleyen Doç. Dr. Mustafa Karataş, "Sevilmek için sevmeniz lazım. Saygı görmek istiyorsanız, siz de karşınızdakine saygı gösterin. Fark eden fark edilir. Gülün kokusunu, çiçeğin rengini, bülbülün sesini, ağacın yaprağını fark etmeliyiz. Kendinize değer verilsin istiyorsanız, karşınızdakine değer verin. Siz mütevazı olursanız Allah da sizi mükafatlandırır. Kim tevazu gösterirse Allah onu yüceltir. Eğer herkese dik davranırsanız, herkes size karşı diklenir" diye konuştu.

 

"OLDUĞUN GİBİ GÖRÜN, GÖRÜNDÜĞÜN GİBİ OL"

Doç. Dr. Karataş, "Peygamber efendimiz, kendi için değil, başkaları için yaşamıştır. Başkaları için yaşamak anne, baba, kardeş, evlat için, insanlık için yaşamaktır. Akrabayı ziyaret etmek sadece gidip gelmek değil, hastalıkta sağlıkta her zaman yanlarında olmak demektir. Paylaşılmayan şey sizin değildir" dedi.

Huzur ve mutluluğun Allah yolunda olduğunu kaydeden Karataş, insanların en yakınlarına bile olduğu gibi görünmediğini belirterek, "Olduğunuz gibi görünün, göründüğünüz gibi olun. Sevmediğinizi, üzüldüğünüzü, beğenmediğinizi karşınızdakine hissettirin. Çünkü gözler yalan söylemez. Başarı takdir edilir, marifet iltifata tabidir. Bir çocuk başarılı ve terbiyeliyse onu abartmadan insan içinde takdir etmeliyiz" diye konuştu. Karataş, konuşmasının ardından vatandaşların sorularını da yanıtladı.

 

BAŞKAN ALTEPE'DEN KARATAŞ'A TEŞEKKÜR PLAKETİ

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve eşi Hüsniye Altepe, konferansın sonunda Doç. Dr. Mustafa Karataş'a plaket ve çiçek vererek teşekkür etti. Başkan Altepe, vatandaşları bilgilendiren bu tür konferansların devam edeceğini belirterek, "Bu güzel toplantıda bir araya gelmek çok önemli. Büyükşehir Belediyesi olarak tarihi ve kültürel değerlere önem veriyor, toplumumuz için önemli şahsiyetleri anıyoruz. Bugün de tüm insanlığa ışık saçan, alimlere rahmet olarak gönderilen peygamberimizi daha yakında tanıma fırsatı sunan Doç. Dr. Mustafa Karataş'a teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu.

Bursa Kent Konseyi Başkanı Mehmet Semih Pala da konuşmasında, yoğun ilgi gören konferansın tekrarlanacağını ve ilgi sebebiyle Atatürk Kongre Kültür Merkezi'nde veya Atatürk Spor Salonu'nda daha çok insana ulaşılabileceğini söyledi.

BURSA'DA MUSTAFA KARATAŞ İZDİHAMI
BURSA'DA MUSTAFA KARATAŞ İZDİHAMI
İHA
Yayın Tarihi : 22 Nisan 2010 Perşembe 12:39:05
Güncelleme :22 Nisan 2010 Perşembe 23:33:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?