2
Mayıs
2024
Perşembe
BURSA

Müteahhidin oğlunu fidye için kaçırdılar

Bursa'da bir müteahhidin oğlunu eter koklatarak bir milyon YTL fidye için kaçırdıkları öne sürülen 2'si silahlı 3 kişi, polis tarafından yakalandı. Kaçırıldığı araçta zanlılarla boğuşan genç, sürekli otomobilin el frenini çektiği için kurtulurken, müracaat üzerine operasyon başlatan polis çok geçmeden 3 zanlıyı yakaladı. 

Emniyet Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, olay merkez Nilüfer İlçesi Ataevler Mahallesi'nde meydana geldi. Müteahhit Ali B.'nin oğlu Ahmet B. (24), evine geldiği sırada silahlı 3 kişi tarafından eter koklatılarak kaçırıldı. Kiraladıkları otomobille 1 çocuk babası Ahmet B.'yi kaçıran zanlılar, Ankara yolu istikametine gitti. Ahmet B.'yi evde bekleyen eşi, otomobil evin önünde bulunduğu ve ayakkabıları kapının girişinde kaldığı için durumdan şüphelenip polisi aradı. 

Kaçırılan Ahmet B. ise araçta zanlılarla sürekli boğuştu. Genç adam, kaçırıldığı otomobilin el frenini çekerek çevredeki otomobil sürücülerinin dikkatini çekmeyi başardı. 2'si Ankara'da eski özel güvenlik görevlisi olan silahlı zanlılar, Ahmet B.'yi kaçıramayacaklarını anlayıp panik yapınca, 45 dakika sonra evinin yakınlarında şahsı bıraktı. Darp edilen Ahmet B. bir sağlık kuruluşunda müşahede altına alınırken, müracaat üzerine polis soruşturma başlattı. Plakası tespit edilen otomobil 1 saat sonra polis tarafından yakalandı. 

Organize Polisi tarafından sorgulanan zanlıların plan yaptıkları ve gencin ailesinden bir milyon YTL fidye istemeye çalıştıkları iddia edildi. Zanlılarla birlikte, koli bandı, 2 adet silah ve eterli olduğu öne sürülen pamuk ele geçirildi. Suç kaydı olmayan zanlılar Harun B. (26) Adem K. (24) ve Erdoğan A. (25) suçlamaları kabul etmezken, olayla ilgili azmettirici olduğu iddiasıyla 1 kişinin daha arandığı bildirildi. 3 günlük gözaltı süresinin ardından zanlılar, "tasarlayarak ve planlayarak fidye istemek amacıyla adam kaçırmak, silahla ölümle tehdit ederek hürriyeti tahdit, darp ve 6136 sayılı kanuna muhalefet" suçlarından adliyeye sevk edildi.
iha
Yayın Tarihi : 16 Kasım 2006 Perşembe 16:15:36
Güncelleme :16 Kasım 2006 Perşembe 16:18:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?