4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Mütevazi Prenses turizm elçimiz olacak

Avrupa Müze Forumu'nun konuklarından Lüksemburg Prensesi Sibilla, büyük bir tarihi zenginliğe sahip olan Bursa'ya hayran kaldı.
Bu yıl 32.'si gerçekleştirilen ve Bursa

Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde düzenlenen Avrupa Müze Forumu, üç gün boyunca dünyanın ünlü müzecilerini bir araya getirdi. Köklü kültürel zenginlikleriyle göz kamaştıran şehrin tarihi mekanları müzecileri çok etkiledi. 'Avrupa Yılın Müzesi Ödülü'nü (EMYA), Avusturya'daki Salzburg Müzesi'nin kazandığı organizasyonun denetleme komitesinde Lüksemburg Prensesi Sibilla da vardı. Bursa'ya 26 ülkeden gelen müzecilerle birlikte üç gün boyunca müzeleri, tarihi mekanları ve çarşıları gezen Sibilla, mütevazı tavırlarıyla dikkat çekti.

Sibilla, Bursa'yı çok sevdiğini ve organizasyonu çok başarılı bulduğunu söyledi. Bursa'da çok güzel ve sıcak karşılandıklarını anlatan Prenses Sibilla, "Burada Türk kültürüyle ilgili güzel bilgiler edindik. Ben de diğer müzeci dostlarım da organizasyondan çok memnun kaldık.

Herkes, Türkiye'ye yeniden gelmek istiyor. Bursa'daki kültürel mirasın korunması noktasında bizim de sizlerden öğreneceklerimiz var. Bu toplantı sonrasında sınırlarımızın yakınlaşacağına inanıyorum. Ülkeme gittiğimde Türkiye'yi ve Bursa'yı, buradaki misafirperverliği anlatacağım. İnanıyorum ki, Türkiye'de artık daha çok Lüksemburglu gelecek" diye konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 10 Mayıs 2009 Pazar 12:24:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?