6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Müze müdürü rüşvetten tutuklandı

MÜZE MÜDÜRÜ RÜŞVETTEN TUTUKLANDI

İznik Müzesi Müdürü, görevini kötüye kullanıp 1., 2. ve 3. SİT alanı içerisinde bulunan arazi sahiplerinden rüşvet aldığı gerekçesiyle tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Edinilen bilgiye göre, İznik Cumhuriyet Başsavcılığı'nın arazi sahiplerinin şikayeti üzerine 7 ay önce İznik Belediyesi'nde görevli fen işleri teknikeri İsmail A. (42), imar işleri emekli eski müdürü Sabahattin D.(55) ve emlakçılık yapan Rıdvan Ö. (45) hakkında yürüttüğü soruşturma sonrasında, sanıklar, "rüşvet almak, görevi kötüye kullanmak ve mal bildiriminde bulunmamak" suçlamalarından cezaevine gönderilmişti.

Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturmanın ardından tutuklanan 3 sanık, 7 ay sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Olayın peşini bırakmayan başsavcılık, organize olarak nitelediği soruşturmayı genişletti. İznik Müzesi'ne kadar uzanan olayın ardından gözaltına alınan müze müdürü Yusuf D. (55) de aynı suç kapsamına giren "rüşvet ve görevi kötüye kullanmak"tan çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Yusuf D.'nin suçlamaları kabul etmediği öğrenildi.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Ağustos 2010 Perşembe 09:26:05
Güncelleme :26 Ağustos 2010 Perşembe 10:01:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?