4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Müzeciler'den Belediye'ye tam not

Avrupa Müze Forumu’nun (EMF) konuğu olan müzeciler, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin organizasyonuna tam not verirken, Başkan Recep Altepe’yi de tarihi ve kültürel mirasın yaşatılması yönündeki çabalarından dolayı tebrik etti.

Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde Türkiye’de ilk kez Bursa’da gerçekleştirilen forumun konuğu müzeciler, organizasyonun son gününde Ördekli Kültür Merkezi’nde toplandı. Güncel EMF projelerinin gündeme alındığı toplantının sonunda EMF kurucuları ve oluşuma destek veren elçilere katılım belgeleri, forum kapsamında yapılan değerlendirmelerde öne çıkan 33 müzenin temsilcisine de adaylık sertifikaları verildi.

Törenin sonunda Avrupa Müze Forumu Yönetim Kurulu Üyesi Massimo Negri ile Ann Nicholls, Büyükşehir Belediyesi’nin Kültür Sanat Danışmanı Ahmet Erdönmez, Projeler Koordinatörü Aziz Elbas, Protokol ve Dış İlişkiler Müdürü Hatice Yılmaz, Kültür A.Ş. Genel Müdürü Akif Koçyiğit ve organizasyona emeği geçen tüm çalışanları profesyonelliklerinden dolayı tebrik etti.

Sertifika töreninde konuşan Negri ve EMF’nin tüm yöneticileri Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin tarihi ve kültürel mirasın yaşatılmasına yönelik çabalarına övgülerde bulundu. Negri, “İnanıyorum ki, Sayın Altepe, bir daha Bursa’ya geldiğimizde bugün gezdiğimiz ancak gölgede kaldığını gördüğümüz tarihi eserleri de gün yüzüne çıkartacaktır” dedi. Salondaki tüm konuklar misafirperverliğinden dolayı Başkan Altepe ile Büyükşehir Belediyesi yetkililerini ayakta alkışladılar.
 

iha
Yayın Tarihi : 10 Mayıs 2009 Pazar 12:24:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?