5
Mayıs
2024
Pazar
BURSA

Müzeler Haftası, çeşitli etkinliklerle kutlanıyor

"Müzeler Haftası" nedeniyle Bursa Büyükşehir Belediyesi Kent Müzesi bir dizi etkinliğe ev sahipliği yaptı.

Bursalı sanatseverlerin büyük ilgi gösterdiği etkinlikler arasında şiir dinletisi, konferans, drama ve yarışmalar gerçekleştirildi.

Tiyatro ve şiir bir arada

İlk olarak Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı Tiyatro Kursları Hobi Grubu’nun hazırladığı "Güldeste" adlı tiyatral bir gösteri gerçekleştirildi. Müze ziyaretçilerinden büyük ilgi gören gösteride BKSTV Hobi Grubu sanatçıları sergiledikleri üstün performansla da büyük alkış topladı.

Gösteri sonrası sunulan Cumhuriyet Dönemi Türk Şiiri Dinletisi ise etkinliklere ayrı bir renk kattı. Cumhuriyet döneminin sevilen şairleri Nazım Hikmet, Ümit Yaşar Oğuzcan, Edip Cansever ve İlhan Berk’in en güzel şiirlerinin sunulduğu dinleti ilgi gördü.

Konferans büyük ilgi gördü

Büyükşehir Belediyesi Kent Müzesi Etkinlikler Salonu’nda gerçekleştirilen "Kültür Varlığı Olan Tarihi Eserlerin Bozulma Nedenleri ve Koruma Yöntemleri" adlı konferansı Uludağ Üniversitesi İznik Meslek Yüksek Okulu Restorasyon Bölümü Öğretim Görevlisi Senanur Dokudur sundu. Konferansın hemen ardından Uludağ Üniversitesi Restorasyon Bölümü öğrencileri Müze içinde bir work-shop gerçekleştirerek, seramiklerin kimyasal ve fiziksel temizliğinin nasıl yapıldığı konusunda sanatseverlere bilgiler verildi.

Kent Müzesi’nde drama

"Müzeler Haftası" nedeniyle gerçekleştirilen etkinliklerinden biri de Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı Tiyatro sanatçılarının Kent Müzesi Sergi Salonu’nda sunduğu "Müzelik Yaşamlar" adlı drama gösterisi oldu. Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı Tiyatro oyuncusu Ertan Akman yönetiminde hazırlanan yaratıcı drama da, müze içindeki eserlerden biri seçerek insan hayatındaki yeri ve önemi anlatılmaya çalışıldı.

Müzede hazine avı

Etkinliklerin sonuncusu ise öğrenciler için oldu. Bursa merkez okullarla devam eden eğitim çalışmalarına Müzeler Haftası nedeniyle bu kez Bursa’ya uzak olan ve imkânsızlıklar nedeniyle müzeye gelemeyen öğrenciler için bir etkinlik gerçekleştirildi. Öğrencilerin he eğlenerek hoşça vakit geçirdiği, hem de kent tarihi ile ilgili çok önemli bilgileri gezip görerek öğrendiler. Bu arada Keles I. Murat İlköğretim okulu öğrencileri’nin katıldığı etkinlikte bir de bilgi yarışma düzenlendi. Öğrencilerin dikkat ve bilgisini ölçen "Hazine avı" adlı yarışma sonucunda öğrenciler çikolata ve Bursa kitapları ile ödüllendirildi.

Müzeler Haftası nedeniyle amaçlarının 7’den 70’e her yaştan insana eğlenceli ve eğitici bilgiler vererek hoşça vakit geçirmelerini sağlamak olduğunu söyleyen Bursa Büyükşehir Belediyesi Kültür Sanat Danışmanı Ahmet Erdönmez, Bursa Büyükşehir Belediyesi Kent Müzesi’nin bundan sonra da bu tür sosyal etkinliklere imza atacağını belirtti.

 

Kenthaber
Yayın Tarihi : 31 Mayıs 2005 Salı 16:51:09
Güncelleme :31 Mayıs 2005 Salı 16:57:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?