1
Mayıs
2024
Çarşamba
BURSA

Nakliye araçlarına sınırlama

Bursa Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME), Devlet Çevre Yolu'nun açılmasından sonra izin belgesi olmayan kamyon ve TIR gibi ağır tonajlı araçların sabah 07.00-10.00 ile akşam 16.00-19.00 saatleri arasında şehir içine girişini yasaklarken, izin belgesi olan nakliye araçlarına da sınırlama getirdi.

UKOME Kurulu, dün aldığı yasak kararının ardından şehir içinde trafiğin yoğun olduğu ana arterlerde trafik akışına olumsuz etki eden kargo dağıtım araçları ve servis araçlarının şehir içine giriş-çıkış saatlerine de sınırlandırma getirdi. Atatürk Caddesi, Cumhuriyet Caddesi, Altıparmak Caddesi, İnönü Caddesi, Celal Bayar Caddesi, Uluyol, Fevzi Çakmak Caddesi, Kıbrıs Şehitleri Caddesi, Santral Garaj ve Çekirge Caddesi'nde zorunlu olarak yasaklanan caddelere girecek kargo dağıtım araçlarının yük indirme ve bindirme işlemlerini 09.00-11.00 saatleri arasında yapmalarına, saat 11.00-15.00 saatleri arasında transit geçiş yapmalarına karar verilirken, 15.00-20.00 saatleri arasında buralara girişleri yasaklandı. Azami yüklü ağırlığı 3 bin 500 kg. ile 17 bin kg. olanlar, trafiğin çok yoğun olduğu 06.00-10.00 ile 16.00-20.00 saatleri arasında kesinlikle şehir içine giremeyecek. Araçlar, diğer saatlerde Bursa Büyükşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'nden alacakları izin belgesiyle şehir içinde yükleme ve boşaltma yapabilecek. Azami yük ağırlığı 17 bin kg'dan fazla olan kamyonların, TIR'larda olduğu gibi gündüz saatlerinde şehir içine girişlerine kesinlikle izin verilmeyip, zorunlu yükleme ve boşaltma işlemleri için 22.00-06.00 saatleri arasında şehir içine giriş yapmalarına müsaade edilecek. Kamyon ve kamyonetlerin saat 07.00 ile 08.30 saatleri arası ise izin belgeleri olsa dahi bahse konu güzergahlara girişleri yasaklandı. Yük nakli yapan en fazla 3 bin 500 kg. olan araçlar Zabıta Müdürlüğü'nden alacakları izin belgesi ile bu güzergahları kullanabilecek. Azami yüklü ağırlığı bin 500 kg.'dan az olan tüm kamyonetler, sürücünün trafik kurallarına uyması, görevli trafik ekiplerinin tembih ve ikazlarına riayet etmeleri kaydıyla her türlü kısıtlama ve yasaklamamanın dışında tutulacaklar ve bu araçlardan şehir içine giriş izin belgesi aranmayacak.

Sanayi bölgeleri ile ilişkili ağır taşıtlar yükleme-boşaltma işlemlerini tamamladıktan sonra, şehir içerisine girmeden geri dönecek. Sanayi bölgeleri ile ilişkili araçlar, İzmir Yolu'nda Çalı Köprülü Kavşağı, Ankara Yolunda Otosansit Kavşağı, Yalova Yolu'nda Terminal Köprülü Kavşağı ve Mudanya Yolu'nda Emek Besaş Kavşağı'na kadar giriş yapabilecek ve tekrar Çevre Yolu'na geri dönecek. Bursa Şehirlerarası Terminali'nden gece saat 24.00'dan sonra ulaşım imkanlarının kısıtlı olması göz önüne alınarak, isteyen firmalar sadece Bursa'ya gelişte gece 23.00, sabah 06.00 saatleri arasında şu anda kullanmakta oldukları güzergahı geçici olarak kullanabilecek. Terminalden çıkış yapan tüm otobüsler ise sadece Devlet Oto Yolu'nu kullanacak.

UKOME Kurulu, dün de, Bursa'dan transit geçiş yapacak, şehir ve sanayi bölgeleri ile bağlantılı kamyon, TIR vb. ağır tonajlı araçlarla, Bursa Şehirlerarası Otobüs Terminali'ne gidip-gelen otobüslerin 07.00-10.00 ile 16.00-19.00 saatleri arasında şehir içine kesinlikle girmemesi konusunda karar almıştı. Alınan kararlara uymayanlara Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından 'trafik işaret ve levhalara uymamak' ve 'trafik güvenliği ile ilgili alınan kararlara uymamak' suçlarından 89 YTL ceza kesileceği bildirildi.

.
Yayın Tarihi : 23 Şubat 2006 Perşembe 20:08:05
Güncelleme :23 Şubat 2006 Perşembe 20:18:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?