6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Nakliye çetesi çökertildi

ULUSLARARASI NAKLİYE ÇETESİ POLİSİN KAMYONUNU ÇALINCA YAKALANDI

Kurdukları sahte nakliye şirketiyle taşıdıkları yükleri depolarına saklayan zanlılar, işadamı kılığına giren polisin kamyonunu da çalınca yakayı ele verdi. Polis, GPS taktığı kamyonun Adana'da kaybolması üzerine çeteyi çökertti.

Edinilen bilgiye göre, işadamı H.E., yaklaşık 2 milyon 500 bin TL değerindeki kumaşı Gaziantep'e göndermek için nakliye şirketiyle anlaştı. Kumaşları kamyona yükleten işadamı, siparişi zamanında teslim olmayınca nakliye firması yetkilileri ile irtibata geçti. Ancak sahte şirketin yetkilileri kamyon sürücüsünün ortadan kaybolduğunu iddia etti. Bunun üzerine işadamı olayı polis ekiplerine bildirdi.

Çeteye bir tuzak kuran Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Yankesicilik ve Dolandırıcılık Bürosu ekipleri, bir kamyon bularak içini kumaşla doldurdu. Polis, GPS cihazı takılan bu aracı aynı nakliye firmasına götürerek verdikleri adrese teslim edilmesini istedi. Kumaş yüklü kamyon Adana'ya geldiğinde bir anda sır oldu. Kamyonun ortadan kaybolacağı anı bekleyen polis, GPS cihazı takılı aracı bulduktan sonra operasyona start verdi. Adana'da bir depoya yapılan baskında kaybolan diğer kamyonlarla

birlikte 2 milyon 500 bin TL'lik kumaşa el konuldu. Zanlılar Nevzat K. (45) ve Hasan S. (49) polis tarafından gözaltına alındı. Çete üyesi 5 kişi de polis tarafından aranıyor.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Şubat 2010 Cuma 09:53:05
Güncelleme :19 Şubat 2010 Cuma 17:48:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?