4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Namus cinayetine tahliye

 Bursa'da, kendisine cinsel saldırıda bulunduğunu ileri sürdüğü servis şoförünü bıçaklayarak öldürdüğü iddia edilen genç kız, 3 yıl sonra hürriyetine kavuştu.

2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde "kasten adam öldürmek" suçundan verilen 6 yıl 8 aylık hapis cezası Yargıtay tarafından az bulunduğu için bozulan tutuklu sanık N.A. (20) ile ölümlü kavgaya karıştığı iddiasıyla 1 yıl hapse mahkum edilen babası Ş.A. (43) tekrar hakim karşısına çıktı.

Ölen 44 yaşındaki servis şoförü Nizamettin K.'nin kendisine tecavüz ettiğini ileri süren N.A., maktulün olay günü kendisini buluşmak için çağırdığını ve gelmediği takdirde rezil edeceğini söylediğini belirterek, "Ben de yanıma
bıçak alarak buluşmaya gittim. Bu sırada Nizamettin K. beni tehdit edip üzerime saldırdı. Ben de bıçakla kendimi korumaya çalıştım" dedi.

Mahkeme 3 yıldır tutuklu bulunan N.A.'nın cezaevinde kaldığı süreyi göz önünde bulundurarak tahliyesine karar verdi. Tahliye kararı sanık ve yakınları arasında sevinçle karşılandı. Duruşma, eksiklerin giderilmesi için ertelendi.
 

iha
Yayın Tarihi : 8 Nisan 2009 Çarşamba 17:15:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?