1
Mayıs
2024
Çarşamba
BURSA

'Namusumu korumak için öldürdüm'

Bursa’da geçen hafta otomobilinde bıçaklanarak öldürülen işadamı 60 yaşındaki Hacı Demir’in katil zanlısı olarak gözaltına alınan A.A. adlı 16 yaşındaki kız, “Namusumu korumak için bıçakladım'' dedi.

Bursa Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde 8 firmaya hizmet veren yazıhanenin sahibi olan, aynı zamanda kendisine ait 4 otobüsü de farklı firmalarda çalıştıran evli ve 4 çocuk babası Hacı Demir geçen perşembe günü saat 14.00 sıralarında bir işi olduğunu söyleyip terminalden ayrılmıştı. Gece geç saatlere kadar eve dönmeyince Demir'in yakınları kayıp başvurusunda bulundu. Pazartesi günü öğle saatlerinde yapılan bir ihbarı değerlendiren polis, Hacı Demir'i merkez Nilüfer İlçesi’ne bağlı Misi Köyü Üçevler mevkiindeki ormanlık alanda 16 HD 006 plakalı otomobilinin direksiyonunda başından ve kalbinden bıçaklanmış halde ölü buldu.

Otomobilin kontak anahtarını antene asılı halde bulan polis, çevredeki bira şişelerinden ve sigara izmaritlerinden parmak izi aldı. Cinayete kurban giden Hacı Demir’in telefon kayıtları da incelemeye alındı. Demir'in yazıhaneden ayrılmadan kısa süre önce anne ve babası boşanan ve Yıldırım İlçesi'nde oturan babaannesinin yanında kalan A.A. adlı 16 yaşındaki kızla görüştüğü belirlendi. Lise eğitimini yarıda bırakan A.A., telefonun kayıtlı olduğu adresteki babaannesinin evinde gözaltına alındı ve Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şubesi’ne götürüldü. A.A., buradaki sözlü ifadesinde Hacı Demir'i namusunu korumak için öldürdüğünü itiraf etti.

A.A.'nın ifadesinde, “Annem Nafize Toprak, Hacı Demir’i tanıyordu. Nereden tanıdığını, nasıl tanıştıklarını bilmiyorum. Önceki hafta birlikte Misi Köyü’ne pikniğe gittik, eğlendik. Olay günü Hacı Demir beni evden arayarak, annemle birlikte tekrar pikniğe gideceğimizi söyledi. İnandım. Anneme telefon etme ihtiyacı duymadım. 

Arabasına bindim ve Misi Köyü’ne gittik. Annem yoktu. Nedenini sordum, bana elle tacizde bulunmaya başladı. Olası gasp ve taciz olaylarına karşı yanımda taşıdığım bıçağı sağ göğsüne sapladım. Kan kaybediyordu. Ölmemesi için torpido gözünde bulunan bezi yaraya tampon yaptım. Can çekişiyordu. Kurtaramayacağımı anlayınca iki kez daha sapladım. Namusumu korumak için yaptım'' dediği öğrenildi.

Hacı Demir’in ölmesinden sonra gözlerinden korktuğunu belirten A.A., yaraya tampon yaptığı bezi yüzüne örttüğünü söyledi. A.A.,“Daha sonra kaçmaya karar verdim. Arabanın kapısını kilitleyip anahtarını, antene taktım. Benimle yaptığı görüşme ortaya çıkmasın diye cep telefonunu da yanıma aldım ve yakındaki çalılıkların arasına attım. Tam nereye attığımı bilmiyorum'' dedi.

A.A.'nın itirafı üzerine ifadesine başvurulan anne Nafize Toprak, geçen hafta belirtilen yere pikniğe gittiklerini doğruladı, ancak cinayetle ilgili bilgisinin olmadığını söyledi.

Cinayette kullanılan bıçak bulunamazken, yaşı küçük olduğu için yazılı ifadesi alınamayan A.A., “Adam öldürmek'' suçundan adliyeye sevkedilecek.
     
.
Yayın Tarihi : 2 Haziran 2006 Cuma 15:09:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?