4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Nargile keyfi açık havada sürüyor

Kapalı yerlerde tütün mamullerinin tüketilmesinin yasaklanması üzerine nargile ve sigara tiryakileri sokaklara taştı. Bursalı nargile tiryakileri, sokakta ve yeşil alanlarda nargilelerini tüttürüyor.

Yaz mevsiminde rahatça nargile içtiklerini belirten 50 yıllık tiryaki Ahmet Kurtuluş, "İki ay sonra nargilemizi nerede içeğiz" dedi.

Tütün mamullerinin zararlarının önlenmesine dair kanunda yapılan değişiklik, kahvehane, kafeterya ve lokanta sahiplerinin tepkisine yol açarken, çok sayıda nargile tiryakileri de yasağa tepkili. 19 Temmuz 2009 tarihinden itibaren yürürlüğe giren yasak sebebiyle bir haftadır nargilelerini sokakta içen tiryakiler yasanın yumuşatılmasını istedi. Yaz mevsimi sebebiyle sokakta nargilelerini rahatça içtiklerini belirten tiryakiler, kışın ne yapacaklarını kara kara düşünüyor.

Yağmur yağması durumunda nargile içemeyeceklerini söyleyen tiryakiler, çıkan yasağın kendilerini mağdur ettiğini belirtiyor. Yaklaşık 50 yıldır nargile içen Ahmet Kurtuluş, yeşil alanda nargilesini fokurdattığını belirterek, kapalı alanlarda tütün içmenin daha uygun olduğunu söyledi. Kahvehane ve kafelerde tütün tüketilen ayrı bölmelerin olmasını isteyen Kurtuluş, "Şu an bahçede nargile içiyoruz. Mecburiyetten açık havada içiyoruz. Kafelerde tütün içilen ayrı bölümler oluşturulmalı" dedi.

KIŞIN NE YAPACAĞIZ
35 yıllık tiryaki Osman Bilgin ise önümüzdeki aylarda yağmur yağması durumunda nargileyi nerede içeceğini sordu. Yasak olduğu için şu an bahçede içtiklerini belirten Bilgin, şunları söyledi: "Önceden kapalı alanlarda içtiğimiz için daha rahattık. Kışın yağmur yağdığında ne yapacağız bilmiyorum."
Genç Osman'da nargileciler kahvesi işleten ve 25 yıldır nargile tiryasi olan Zürap Balkaneli, nargilenin sokakta içilemeyeceğini söyleyerek, "Nargile sokakta içilmez. Kapının önünde içilmez. Fakat müşteriler mecbur kalıyor, yasak kısa sürede tekrar incelenmeli" diye konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 26 Temmuz 2009 Pazar 12:04:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?