1
Mayıs
2024
Çarşamba
BURSA

Nargileli uyuşturucu alemine darbe

Bursa'da Çocuk Polisi tarafından gerçekleştirilen operasyonda, birisi Japon turist kız 2 kişi gözaltına alındı. Polis, operasyonda 3,5 kilogram esrar maddesi ele geçirdi. Uzun süredir içici olduğu öğrenilen şahsın, esrar maddesini pet şişelere kurduğu nargile sistemiyle içine çektiği ortaya çıktı. Hassas terazi ve fiyat listesi ile birlikte yakalanan Levent A.(47), gözaltına alınan arkadaşı 27 yaşındaki Japon S.M.'yi misafir ettiğini söyledi.

Okul önlerinde asayiş tedbiri alan Çocuk Polisi, bir istihbaratı değerlendirip merkez Osmangazi İlçesi'nde biri bayan iki kişiyi takibe aldı. Bu kişilerin bir eve girip çıktığı belirlenince, operasyona start verildi. Hamitler Mahallesi'ndeki bir eve yapılan baskınla, Levent A. ile S.M. isimli Japon uyruklu bir kız gözaltına alındı.
 
Evde yapılan aramada; poşetlere sarılmış 3,5 kilogram civarında kubar esrar ile 250 gram civarında toz esrar maddesi, hassas terazi ve esrar içiminde kullanıldığı tahmin edilen pet şişe, hortum ve nargile sistemi ele geçirildi. Polisin evde bulduğu 5 gram karşılığında 15 YTL, 25 gram karşılığında 75 YTL fiyat bulunan tarife ise dikkat çekti.
 
Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen Levent A., uyuşturucu sattığı iddialarını reddetti. Japon kız S.M.'nin ise turist vizesiyle 6 ay önce Türkiye'ye giriş yaptığı ve süresini aştığı belirtildi. Rahatsızlığı olan Levent A.'nın esrar maddesini nargile sistemi kurarak kaynayan su yardımıyla içine çektiği öğrenildi. Şahıslar, detaylı sorgulanmak üzere Organize Suç ve Kaçakçılık Şube Müdürlüğü'ne gönderilirken, zanlılar için ek gözetim süresi alındığı öğrenildi.
İHA
Yayın Tarihi : 12 Ekim 2006 Perşembe 15:00:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?