3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Narkotikten 'sarmaşık' operasyonu

Bursa'da polis tarafından gerçekleştirilen Sarmaşık operasyonunda, uyuşturucuyu ahırdaki gübrelerin arasına gizledikleri iddia edilen 4 kişi gözaltına alındı.

Emniyet Müdürlüğü Narkotik Büro Amirliği'nden yapılan açıklamaya göre, Diyarbakır'dan satış için esrar temin ettikleri iddia edilen şüphelilerin yakalanması için 5 aylık planlı bir takip başlatıldı. Teknik takibin ardından 'Sarmaşık' kod adlı operasyona start veren narkotik polisi, 6 ayrı adrese eş zamanlı operasyonlar düzenledi.

Olayla ilgili gözaltına alınan 7 kişi tutuklanırken, polis operasyonunu derinleştirdi.
Ele geçirilen toplam 21.6 kilogramlık esrarın 3 kilogramı ahırındaki gübrelerin arasından çıkan çiftçi Ali O. (27), esrar maddesini temin ettikleri iddia edilen kıraathane işletmecisi Yusuf Ç. (49), Almanya'dan sınır dışı edilen Yılmaz Ç. (43) ve hurda alım satımı yapan Ziyattin Ş. (31) de gözaltına alındı.

Ayrıca şüphelilerden A.O.'nun evinde bulunan 1 adet ruhsatsız tabanca ile mermilerine de el konuldu. Esrarı Diyarbakır'dan temin ettikleri iddia edilen 4 şüpheli, "iştirak halinde uyuşturucu ticareti yapmak" suçlarından adliyeye sevk edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Ocak 2009 Cuma 12:12:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?