6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Narlıca yeni başkanını seçti

NARLICA YENİ BAŞKANINI SEÇTİ

Bursa'nın Orhangazi ilçesine bağlı Narlıca'da, Belediye Başkanı İbrahim Kaygısız’ın polis ve jandarmanın yürüttüğü operasyonda tutuklanması üzerine, valiliğin emri ile olağanüstü toplanan belediye meclisi yeni başkanını seçti. Tek aday olan AK Partili meclis üyesi Ömer Birdane başkanlığa vekaleten seçildi.

Narlıca Belediye başkanı İbrahim Kaygısız’ın yolsuzluk iddiaları üzerine tutuklanmasının ardından belediye meclisi valiliğin emri ile olağanüstü toplandı Kaygısız’ın yerine belediye başkanlığı görevine vekalet edecek ismin katıldığı toplantıya 9 üyeden AK Partili Hasan Baylar katılmadı. Olağanüstü meclis toplantısına meclis birinci başkan vekili Ömer Birdane başkanlık etti. Birdane başkanlık görevine talip oldu. 5’i AK Parti’den, 3’ü MHP’den, 1’i ise DP’den oluşan mecliste başkanlık için başka aday çıkmayınca gizli oylamaya geçildi. Yapılan gizli oylamada Birdane bütün oyları alarak Narlıca’nın yeni belediye başkanı oldu. Birdane, kaymakamlık ve valiliğin onayından sonra vekaleten belediye başkanlığı görevini yürütecek.

Birdane, bu süreçte kendisinin bu görevi en iyi şekilde yöneteceğine inandığını belirterek, "Ancak şunun bilinmesini istiyorum ki, Narlıca Belediyesi bugüne kadar gösterdiği uyumlu çalışma ile bütün belediyelere örnek olmuştur. Bundan sonra da uyumla çalışacağımızdan eminim" dedi.

Meclis üyelerinin görüşlerinin kendisi için çok önemli olduğunu söyleyen Birdane, "Narlıca’yı hep birlikte yöneteceğiz" diye konuştu.

NARLICA YENİ BAŞKANINI SEÇTİ
İHA
Yayın Tarihi : 30 Eylül 2010 Perşembe 13:13:03
Güncelleme :30 Eylül 2010 Perşembe 13:21:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?