29
Nisan
2024
Pazertesi
BURSA

Nasipte ne varsa kaşıkta o çıkar

Bursa'nın İnegöl ilçesinde, yaklaşık 3 ay önce bir düğüne gittiği günden bu yana haber alınamayan kişinin, arkadaşı tarafından av tüfeğiyle öldürülüp, gömüldüğü ortaya çıktı.

Alınan bilgiye göre, 28 Ekim 2012 tarihinde bir arkadaşının düğününe giden İrfan Mentiş'ten o tarihten bu yana haber alınamadı. Ailesinin kayıp başvurusunda bulunmasının ardından çalışma başlatan polis ve jandarma ekipleri, Mentiş'in arkadaşı olduğu belirlenen ve şüphelenilen F.T'nin telefonlarını dinlenmeye aldı.

Güvenlik güçleri, F.T'nin telefonla görüştüğü kişilerin verdiği ifadeler doğrultusunda, Mentiş'in öldürülüp gömülmüş olabileceği olasılığı üzerine ilçenin bazı bölgelerinde kazılar yaptı. Çalışmaların sürdüğü sırada F.T, İnegöl'de güvenlik güçlerine teslim oldu. Zanlının Mentiş'i öldürüp, gömdüğünü itiraf etmesi üzerine, Ortaköy ile Muratbey köyleri yakınında bulunan Hasandede Tepesi'ndeki ağaçlık alanda kazı çalışması yapıldı. Kazıda, Mentiş'in cesedi bulundu.

Zanlı, kazı yapıldığı sırada gazetecilerin "Neden yaptınız-" sorusuna, "Nasipte ne varsa, kaşıkta o çıkar" diye yanıt verdi.

F.T'nin, bir süre önce gözaltına alınan arkadaşı M.K. ile Bursa'nın Kurşunlu beldesinde bıçakla 2 kişinin öldürülüp, 2 kişinin yaralandığı olayın zanlısı olduğu da belirlendi. Zanlı, incelemenin tamamlanmasının ardından, adliyeye sevk edilecek.

Öte yandan, cesedi bulunan Mentiş'in ilçede geçen yıl nisan ayında meydana gelen ve güvenlik kameralarınca görüntülenen 3 hırsızlık olayının zanlısı olarak tutuklandığı, kaybolduğu 28 Ekim'den bir süre önce serbest bırakıldığı öğrenildi. 

AA
Yayın Tarihi : 22 Ocak 2013 Salı 10:10:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?