3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Nefes kesen dilenci operasyonu

Bursa'da Osmangazi Belediyesi zabıta ekipleri, cuma namazı sonrası camileri mesken tutan dilencileri nefes kesen operasyonla yakaladı.

Bir dilenciden cep telefonu çıkarken, belediyeye getirilen şahıslardan biri kendisini yerlere attı.
Osmangazi Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, cami ve hastane önlerinde dilenen kişilere yönelik operasyon düzenledi. Ulucami, 1. Murat Camii, Mihraplı Cami önünde bekleyen dilencileri tespit eden ekipler, cemaatin camiden çıkmasıyla birlikte çocuklarıyla dilenen kadınları yakaladı.

Zabıta ekiplerine direnmeyen kadınlar araçlara bindirilerek belediyeye götürüldü. Çekirge Mahallesi'nde bulunan 1. Murat Camii önündeki Ayhan Remzi isimli dilenci ise ekipleri uzun süre uğraştırdı. Bir daha yapmayacağını söyleyen yaşlı dilenciyi zabıta komiseri, "Gel belediyede çay içeceğiz" diyerek ikna etmeye çalıştı. Ancak buna inanmayan yaşlı adam, kollarına girilerek minibüse bindirildi.

Hasta olduğunu iddia eden yaşlı şahıstan 150 TL çıktı. Feyzullah isimli bir dilenci ise paraları alnının teriyle kazandığını ve kendisinin dilenci olmadığını ifade ederek kendisini yere attı. Kimsenin kendisiyle ilgilenmediğini fark eden dilenci, tekrar ayağa kalkarak koltuğa oturdu.

Tekerlekli sandalye ile direnen bir vatandaşın üzerinden ise cep telefonu ve çok sayıda bozuk para çıktı. Cuma namazı sonrasında gerçekleşen operasyonda 15'ten fazla dilenci yakalanırken, yaklaşık 385 TL para ele geçirildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 19 Haziran 2009 Cuma 16:16:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?