3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Nefes kesen gösteriler

Bursa'da 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla gerçekleştirilen törenlere katılan Işıklar Askeri Hava Lisesi ve Uludağ Üniversitesi Beden Eğitimi Bölümü öğrencilerinin gösterileri nefesleri kesti. Sabah saatlerinde Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başlayıp, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile devam eden kutlamalar, Atatürk Stadyumu'nda yapılan gösterilerle coşku içinde devam etti.

Bursa Valisi Şahabettin Harput, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Osman Baykurt'un halkı selamlamasıyla start alan gösteriler, Bursalılar tarafından ilgiyle izlendi. Milli Eğitim İl Müdürü Atilla Gülsar'ın, günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından ise Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi ve Gençliğin Ata'ya Cevabı okundu.

Tören geçişi ile devam eden kutlamalarda en renkli görüntüler Işıklar Askeri Hava Lisesi öğrencilerinin gösterileri sırasında yaşandı. Işıklar Askeri Lisesi öğrencileri ile Uludağ Üniversitesi öğrencilerinin birbirinden ilginç gösterileri ayakta alkışlandı. Işıklar Askeri Hava Lisesi Jimnastik Grubu'nun gösterileri büyük alkış alırken, Uludağ Üniversitesi Beden Eğitimi Spor Bölümü öğrencilerinin yaptığı şovlar nefes kesti. Kutlamalarda Kız Gösteri Topluluğu'nun yaptığı dans ve gösteriler beğeni topladı. Diğer okul öğrencilerinin gösterilerinin yanı sıra, halk oyunları ekiplerinin şovları da dikkat çekti.

Törenler öğrencilerin toplu gösterileriyle sona erdi. Tören sonunda Vali Harput, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Osman Baykurt emeği geçenleri tebrik etti.

Hava sıcaklığının yüksek olması dolayısıyla kutlamalara katılan bazı öğrenciler fenalaştı.
 

İHA
Yayın Tarihi : 19 Mayıs 2009 Salı 13:58:07
Güncelleme :19 Mayıs 2009 Salı 14:01:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?