6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Nefes kesen kurtarma operasyonu

DERE YATAĞINA DÜŞEN KIZ İÇİN NEFES KESEN KURTARMA OPERASYONU

Bursa'da dere yatağına düşen genç kız için sivil savunma ekipleri seferber oldu. Genç kız, kurtarma çalışmalarına katılıp etrafında pervane olan babasına, "Baba lütfen bana kızma, düştüm" dedi.

Edinilen bilgiye göre olay, merkez Yıldırım ilçesi Gökdere Parkı'nda meydana geldi.

Tansiyon hastası olan 14 yaşındaki Yıldırım İlköğretim Okulu öğrencisi Sinem Okumuş, oturduğu Zafer Mahallesi'nden 600 metre uzaklıktaki amcası Adem Okumuş'un evine gitmek için yola çıktı. Park içerisinden akan dere kenarına gelen Okumuş, duvar üzerinde yürürken bir anda tansiyonu düşünce dengesini kaybetti. 4 metrelik duvardan dere yatağına düşen kızın imdadına ilk olarak vatandaşlar yetişti.

Kısa süre sonra gelen sivil savunma ve itfaiye ekipleri, duvara merdiven dayayıp genç kızı yukarı çıkarmak istedi. Yürümekte güçlük geçen Okumuş sedyeye alındı fakat genç kızı çıkarmak hiç de kolay olmadı. Bu arada olay yerine gelen tekstilci baba, kızının sedyeye konup taşındığını görünce paniğe kapıldı. Koşarak kızının yanına giden baba Mahir Okumuş da kurtarma çalışmalarına katıldı. Sedyeye uzanan kız babasına, "Baba bana kızma düştüm" dedi.

Dereden geçirildikten sonra ambulansa bindirilen kız, kendisini bir an olsun yalnız bırakmayan babası ile birlikte hastaneye kaldırıldı.

Acı haberle olay yerine koşan amca Adem Okumuş ise, "Yeğenim dere kenarında yürürken tansiyonu düşmüş. 4 metrelik duvardan aşağıya düşmüş. Benim ziyaretime geliyormuş" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Nisan 2010 Cuma 10:51:00
Güncelleme :30 Nisan 2010 Cuma 18:33:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?