4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Nefes kesen mücadele

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ‘8. Bursa Ulusal Yüzme Şampiyonası’nda birincilik için kulaç atan genç sporcuların mücadelesi nefes kesti.

Tarihi, turizmi ve kültürel değerleriyle öne çıkan Bursa’nın adının yüzme sporunda da markalaştırmak amacıyla Büyükşehir Belediyesi tarafından Burfaş koordinasyonu ile düzenlenen ‘8. Bursa Ulusal Yüzme Şampiyonası’, 30 takım ve 450 sporcuyu Havuzlupark Tesisleri’nde bir araya getirdi. Büyükşehir Belediye Bandosu’nun mini konseri ile başlayan programda, şampiyonaya katılan tüm takımlar resmi geçit yürüyüşü yaparak kendilerini tanıttılar.

Büyükşehir Belediyespor Kulübü Başkan Yardımcısı İlhan Satık ile Kültür A.Ş. Genel Müdürü Rıfat Bakan’ın da katıldığı açılış töreninde konuşan Burfaş Genel Müdürü Zeynel Abidin Turan, “Bu yıl 8.’si düzenlenen ‘Ulusal Yüzme Şampiyonası’ ile gayemiz, Türk Milli Takımı’na sporcular yetiştirmek ve hem ilimize hem de Türk sporuna katkı sağlamaktır” dedi. Şampiyonayı gelecek yıllarda uluslararası boyuta taşımayı hedeflediklerini bildiren Turan, “Uluslararası bir müsabakaya ev sahipliği yapmak istiyoruz, böyle bir heyecanımız var. Gençlerimizin uluslararası düzeyde Milli Marşımız’ı söylemelerini ve Türk Bayrağımız’ı dalgalandırmalarını istiyoruz” şeklinde konuştu.

Bursa’nın yanı sıra İstanbul, Kocaeli, Gölcük, Eskişehir ve Ankara’dan gelen yüzücülerin şampiyonluk için kulaç attığı ‘8. Ulusal Yüzme Şampiyonası’, 5 Temmuz Pazar günü (YARIN ) saat 15.00’da Havuzlupark’ta yapılacak kapanış töreniyle sona erecek.
 

iha
Yayın Tarihi : 5 Temmuz 2009 Pazar 12:14:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?