3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Nefes kesen tatbikat

Bursa Valiliği ile Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen 'Afet 2007 tatbikatı'nın son gününde bir alışveriş merkezinde yapılan tatbikat nefesleri kesti. Tatbikatta, çatıda mahsur kalanlar itfaiye ve sivil savunma ekipleri tarafından kurtarılırken, alışveriş merkezinin ikinci katında yaralananlar da AKUT ekipleri tarafından binadan çıkartıldı. 

Muhtemel bir deprem anında kurumlar arasındaki iş birliğinin ve iletişimin üst seviyede olmasını hedefleyen 'Afet 2007 tatbikatı'nın son gününde AS Merkez'de gerçekleştirilen tatbikat nefesleri kesti. Senaryo gereği 6.9 şiddetindeki depremin üç gündür devam eden artçı sarsıntılarıyla As Merkez'in bazı bölümlerinde hasar meydana geldi. Çatının yüksek bölümlerinde mahsur kalan afetzedeler, itfaiye ekipleri tarafından asansörlü itfaiye aracıyla, çatının alçak bölümünde mahsur kalanlar ise sivil savunma ekipleri tarafından kurtarıldı. Alışveriş merkezinin içinde yaralanarak mahsur kalanlar ise AKUT ekipleri tarafından sedyelerle bina dışına çıkartıldı. 

AS Merkez acil müdahale ekipleri ise içerideki kişilerin tahliyesini sağladı. Tahliye edilenler açık otoparkın toplanma bölgesine yönlendirildi. Vali Nihat Canpolat'ın da katıldığı tatbikata, ziyaretçiler ve alışveriş çalışanları da iştirak etti.
Vali Canpolat, "Üç gündür Afet 2007 tatbikatımız devam ediyor. Bize kazandıracağı şudur ki, hazırlıklarımızın ne derece olduğunu görmüş olduk. Gerçeğe en yakın bir şekilde senaryolar hazırladık ve ciddiyetle takip ediliyor. Herkes üzerine düşeni yerine getiriyor. Eksikliklerimizi görüyoruz. Kimseyi panikletme niyetimiz yok. Zaten duyurularla vatanrdaşlarımızı uylarıyoruz. Türkiye'de her an ve her türlü felaketin yaşanabileceğini bildiğimiz için hazırlıklarımızı gözden geçiriyoruz. Bu gün belediye ve arama kurtarma ile müşterek bir tatbikat gerçekleştirdik. 3 bin 400'ü aşkın arkadaş bu tatbikatlarda yer aldı. Gerek katılan sayısıyla, gerek kapsam alanı itibariyle Türkiye'nin en büyük tatbikatı oldu. Gönüllü kuruluşların da ilgi göstermesi bizi memnun etti. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Ekim 2007 Perşembe 16:35:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?