4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Nilüfer Belediye Meclisi toplandı

Nilüfer Belediye Meclisi 2009-2014 çalışma döneminin ilk meclis toplantısını yaptı.

Konak Kültür Evi'nde yapılan toplantıya ilgi büyük oldu. Muhtarlar ve sivil toplum örgütlerinin temsilcilerinin büyük ilgi gösterdiği toplantıda Başkan Mustafa Bozbey alkışlar arasında salona girdi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Başkan Bozbey açılış konuşması yaptı. Nilüfer'in hakettiği hizmetlere gelecek 5 yılda da kavuşacağını belirten Bozbey, "Bizim için siyaset 29 Mart akşamı bitmiştir. Girdiğimiz seçim yarışı sona erdi. Artık hep birlikte el ele vererek 5 yıl boyunca ilçemize nasıl faydalı hizmet edebiliriz bunları düşünmeliyiz. Nilüfer'i bir bütün olarak ele alacağız ve gereken hizmetleri vereceğiz" dedi.

CHP Grup Sözcüsü Turgay Erdem ise genişleyen Nilüfer'in sorumluluklarını arttırdığını ifade ederek, "AK Parti'li meclis üyeleri ile el ele vererek başarılı çalışmalara imza atacağımızı umuyorum. Belediye olarak insan odaklı çalışaraka ilçemize hak ettiği hizmetleri vereceğiz" diye konuştu.

AKP Grup Sözcüsü İsmail İpçi de Başkan Bozbey'i tebrik ederek, çalışmalarında destek olacaklarını kaydetti.
Konuşmaların ardından gizli oy ile meclis başkan vekilleri, divan katipliği, belediye encümenleri ve komisyon seçimi yapıldı. Oylama sonrası Meclis 1. Başkan Vekilliği'ne Perihan Balcı, 2. Başkan Vekilliği'ne Metin Tuncel, Divan katipliklerine Mustafa Dalgıç, Adil Kayaoğlu, seçildi. 1 yıllık seçilen belediye encümenliği ise Ali Karamık, Recep Tanlak ve Adil Kayaoğlu'ndan oluştu. Mecliste ihtisas komisyonları da belirlendi.
 

iha
Yayın Tarihi : 9 Nisan 2009 Perşembe 15:18:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?