4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Nilüfer İklim Dostu Kentler arasında

Nilüfer Belediyesi, dünya genelinde binden fazla şehrin üye olduğu “İklim Dostu Kentler” ağına dahil oldu.

Sürdürülebilir Kentler Birliği’nin (ICLEI) 1993 yılında başlattığı ve Türkiye’de Bölgesel Çevre Merkezi (REC) Türkiye Ofisi’nin yürüttüğü “İklim Dostu Kentler Kampanyası” iklim değişikliği ile mücadele etmeye kararlı belediye başkanlarına, sürdürülebilir çevre politikaları oluşturma konusunda destek veriyor. Kampanyaya başlangıcından bu yana 33 ülkeden bini aşkın belediye ve yerel yönetim katıldı.

“İklim Dostları Kentler” ağına Türkiye’den Nilüfer Belediyesi, Alanya, Beyoğlu, Bodrum, Çankaya, Halkapınar, Kadıköy, Karadeniz Ereğli, Keçiören, Muğla, Nevşehir, Şişli, Sivas ve Yalova olmak üzere toplam 14 belediye dahil oldu.
İklim için güçlerini birleştiren belediye başkanları, 5. Uluslararası Geri Dönüşüm, Çevre Teknolojileri ve Atık Yönetimi Fuarı kapsamında yapılan niyet belgesi imza töreninde, iklim değişikliğine karşı mücadelede kararlı olduklarını dile getirdi.
Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, gerek iklim değişikliği ile mücadele, gerekse sürdürülebilir kalkınma yönünde atılan adımların çok önemli olduğunu vurgulayarak, İklim Dostu Kentler Kampanyası'na katılarak Türkiye'de bu alanda lider olmak istediklerini ifade etti.

Bu kampanyaya diğer dünya kentleriyle beraber katılarak, iklim değişikliğine yol açan sera gazlarının azaltılması, enerji verimliliğinin desteklenmesi gibi konulara dikkat çekmek istediklerini kaydeden Başkan Bozbey, “Yenilenebilir enerji kaynaklarının değerlendirilmesi gerekir. Nilüfer Belediyesi olarak mecliste aldığımız kararlarla da vatandaşlarımızı buna teşvik ediyoruz.

Örneğin 3 dairenin üstünde ruhsat alacak işyeri ve konutların ortak kullanım alanlarında güneş enerjisi kullanılmasını, yine 50 dairenin üzerindeki sitelerde yağmur sularının depolarda toplanarak bahçe sulamada kullanılmasını sağlıyoruz. Avrupa’da yıllardır konutlarda doğal kaynakların geri dönüşümünü sağlayan sistemler kullanılıyor. Suyun bir damlasını bile ziyan etmeyen bir yaklaşım yaygınlaşıyor" diye konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 11 Temmuz 2009 Cumartesi 18:36:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?