3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Nilüfer Vadisi yeniden doğuyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilecek olan Nilüfer Vadisi'nin Abdal Köprüsü'nden Afet Yönetim Merkezi'ne kadar olan 5,5 kilometrelik bölümünü kapsayan rekreasyon projesinin temeli törenle atıldı. 

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, rekreasyonun gerçekleştirileceği alan üzerinde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Nilüfer Vadisi'nin Bursa'ya yeniden kazandırılmasının seçim beyannamesinde yer aldığını hatırlatarak, verdikleri bir sözü daha yerine getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. 

Çalışmalar çerçevesinde yaklaşık 5 bin 500 kilometre uzunluğundaki alanda dere ıslahı temizliğinin yanında vadinin rekreaktif amaçlı olarak halkın kullanımına açılacağını dile getiren Başkan Şahin, dere yatağında yapılacak düzenlemelerle alana görsel zenginlik kazandırılacağını belirtti. Alanda yer alan mevcut bitki dokusunun korunacağını, bunun yanında yoğun ve hızlı araç trafiğinin sebep olduğu gürültü ve hava kirliliğinin izole edilmesi amacıyla ibreli bitki dikimiyle yeşil bir zon oluşturulacağını ifade eden Şahin, "Kır kahvesi, bisiklet yolu ve gezinti alanları, çocuk parkı, basketbol sahası, mini trenin dahi bulunacağı düzenlemeyle halkın istifade etmesine imkan sağlanacak. Su ve kanalizasyon çalışmalarıyla Bursa'nın altyapısı yenilenirken, kentsel dönüşüm projeleriyle de kentin görünümünü değiştirdik. Önümüzdeki süreçte tamamlanacak Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi, Merinos Parkı, Kent Meydanı ve Çarşısı, Kent Hali gibi projelerle Bursa yenilenmiş ve modern bir kente dönüşecek. Rekreasyon projesiyle Nilüfer Vadisi Bursa'nın yeni cazibe merkezlerinden biri olacak. Çocukluğumuzda yüzdüğümüz, kıyısında balık tuttuğumuz Nilüfer Deresi'nde, önümüzdeki sonbaharda gezip dolaşabileceğiz. Kenarında piknik yapıp keyfini çıkarabileceğiz. Bu proje, inanıyorum ki Bursa'nın vizyonunu değiştirecek bir çalışma olacak" dedi. 

Konuşmaların ardından Başkan Şahin'in yanı sıra törene katılan Bursa Milletvekili Mehmet Ocaktan, Osmangazi Belediye Başkan Vekili Rıfat Bakan, Yıldırım Belediye Başkan Vekili Fahreddin Yıldırım, belde belediye başkanlarıyla Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Erdem Saker ilk ağacı dikti.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Ekim 2007 Perşembe 17:14:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?