3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Nilüfer'de "Sonbahar" galası

Nilüfer Belediyesi, "En İyi Film" dalında Altın Koza dahil üç ulusal, iki uluslararası ödül kazanan, yılın en başarılı Türk filmlerinden biri olarak gösterilen "Sonbahar" filminin Bursa galasına ev sahipliği yaptı.

Doğu Karadeniz dağlarının ve kıyılarının bütün güzelliğini beyazperdeye taşıyan "Sonbahar"ın Nilüfer Belediyesi Konak Kültür Evi'ndeki galasına, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, CHP Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Sena Kaleli, filmin Karadenizli yönetmen ve senaristi Özcan Alper, siyaset ve medya dünyasının tanınmış simaları ve çok sayıda Nilüferli sanatsever katıldı.

Renkli görüntülerin yaşandığı gala sonrası, filmin yönetmen ve senaristi Özcan Alper, sanatseverlerin sorularını cevapladı. Filmde bir anneyi canlandıran 64 yaşındaki Gülefer Yenigül'ün Hopa'nın Başoba köyünde yaşadığını ve ömründe hiç sinemaya gitmediğini söyleyen usta yönetmen Özcan Alper, "Yenigül, beyazperdede ilk kez kendi oynadığı 'Sonbahar'ı izledi. Filmde rol alan Çamlıhemşin Şenyuva köyü sakinleri ve Hopa halkının büyük çoğunluğu da daha önce sinemaya gitmedi. Onlar ilk sinemayı oynadıkları bu filmle izlediler. Bir yönetmen için yaşanacak en büyük haz bu olsa gerek" dedi.

"Sonbahar" filminin çekimlerinin 2007 sonbaharında Artvin ve Rize'de yapıldığını söyleyen Özcan Alper, "Film gencecik bir insanın hayatının son baharını konu alıyor. Açlık grevlerinin sürdüğü bir dönemde, on yıllık mahkumiyet sonrası sağlığı bozulmuş olarak cezaevinden çıkan Yusuf'un kişiliğinde 90'ların kayıp kuşağına ağıt yakıyor" diye konuştu.

Galaya katılan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, filmi çok beğendiğini ve özellikle de Karadeniz'in tüm doğal güzelliklerinin beyazperdeye yansıtılmasından büyük keyif aldığını belirterek, "Altın Koza Film Yarışması'nda 'En İyi Film' ödülü alan ve aynı zamanda 2 de uluslararası festivalde ödül alan filmin Bursa galasını Nilüfer'de yapmaktan büyük mutluluk duyduk" dedi.

"Sonbahar" filminin galası, Konak Kültür Evi'nin fuayesinde verilen kokteylle son buldu. "Sonbahar" filmi 8-9-11 ve 12 Şubat tarihlerinde saat 12.00-15.00-18.00 ve 21.00'de Konak Kültür Evi'nde gösterime sunulacak.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Şubat 2009 Cumartesi 15:24:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?