4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Nilüfer'de 8.nci spor şenliği başladı

Nilüfer Belediyesi tarafından bu yıl 8'ncisi düzenlenen spor şenliği 4 ülkeden 7 bin sporcunun katılımıyla başladı.


Nilüfer Belediyesi’nin geleneksel hale getirdiği “8. Spor Şenliği” Fatih Sultan Mehmet Bulvarı Acıbadem Kavşağı’ndan İhsaniye Meydanı’na kadar süren gösterişli bir kortej yürüyüşü ile start aldı. 4 ülkeden, toplam 7 bin sporcunun katıldığı şenlik renkli görüntülere sahne oldu.

Nilüfer Belediyesi ve Nilüfer İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün işbirliği ile Nilüfer Belediyespor Kulübü ve Nilüfer Yerel Gündem 21 tarafından organize edilen Nilüfer 8. Spor Şenliği’nin açılışında birbirinden renkli sportif gösteriler yapıldı. Bu yılki şenliğe Nilüfer’in kardeş kentlerinden Bulgaristan’dan Ardino, Romanya’dan Brialla ile Macaristan’dan Balatonfüred ve KKTC’den Lefkoşe Haster Vakfı da katıldı. Şenliğin açılış konuşmasını yapan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, şenliğe yurtdışından katılan ekiplere tek tek hoş geldiniz diyerek, “Spor şenliğinin en önemli tarafı çocuklarımızın birbirlerini tanıması, birbirleriyle kaynaşması ve sosyal gelişimlerine katkı koyarak, Nilüferli'lik ruhunun gelişmesidir. Şenliğin gerçekleşmesinde emeği geçen ve her türlü katkıyı sağlayan tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.


Nilüferli gençlere güvendiğini söyleyen Başkan Mustafa Bozbey, “Türkiye’nin en başarılı gençleri Nilüferli öğrencilerdir. Önlerinde çok önemli iki sınav var bu sınavlarda tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum. İnanıyorum ki sizler bizlerin yine gurur kaynağı olacaksınız. Şenliğimize bu yıl 7 binden fazla öğrencinin katılması şenliğin amacına ulaştığının bir göstergesidir” diye konuştu.


Konuşmaların ardından Macaristan’ın Balatonfüred şehrinden gelen ekibin sunduğu folklor gösterisi, Dilek Özer İlköğretim Okulu öğrencilerinin sunduğu Karadeniz yöresi halk dansları gösterisi ve Özel Şahinkaya İlköğretim Okulu öğrencilerinin sunduğu modern dans gösterisi işe şenliğin açılışına ayrı bir renk kattı. Şenliğin finalinde ise Uludağ Üniversitesi Beden Eğitimi öğretim görevlilerinden oluşan Karizma Şov adlı ekibin sunduğu akrobatik basketbol şovu ise izleyenlerine heyecanlı dakikalar yaşattı.

45 ilköğretim okulu, 8 özel eğitim kurumu, 23 lise, 10 ana sınıfından 7 bin 500 öğrencinin sportif ve kültürel etkinliklerde buluşacağı bir aylık şenlik boyunca, atletizm, bowling, basketbol, dart, bisiklet, hentbol, voleybol, futbol, masa tenisi, tenis, karting, kros, satranç, yüzme ve petank müsabakaları yapılacak. Binlerce çocuğu sporla buluşturan ve Türkiye’de bir benzeri olmayan şenlik boyunca sportif müsabakaların yanı sıra; uçurtma şenliği, konuk ekiplerin mahallelerde yapacağı halk dansları gösterileri ve özel eğitim kurumlarının etkinlikleri gibi eğlenceli organizasyonlar da yapılacak. Şenlik, 21 Mayıs’ta yapılacak ödül töreni ve kapanış etkinlikleriyle sona erecek.

İha
Yayın Tarihi : 21 Nisan 2009 Salı 19:12:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?