3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Nilüfer'de bisiklet festivali hazırlığı

Bursa'nın merkez Nilüfer Belediyesi, 2007'yi 'Bisiklet Yılı' ilan etti. Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, "Bu yıl başlatacağımız etkinlikleri her yıl tekrarlayarak bisiklet festivaline dönüştürmeyi planlıyoruz" dedi. 

Başkan Bozbey, konuya ilişkin İHA muhabirine bilgiler verdi. 2007'yi 'Bisiklet Yılı' ilan ettiklerini bildiren Bozbey, bu yıl içerisinde halkın bisiklete olan talebini artırmak için bir takım etkinlikler düzenleyeceklerini belirterek, "Bunun için belediye bünyesinde bir bisiklet komisyonu oluşturduk. Komisyonumuz çalışmalarına devam ediyor. Nilüfer Belediyesi olarak, çeşitli etkinliklerle halkın bisiklete olan talebini artırmayı hedefliyoruz. Çünkü bize göre dünyanın geleceği için aslında yakıtsız araç bisiklettir. O nedenle bisiklete olan ilgiyi artırmak bizim ana görevlerimizden biridir. Bu hedef doğrultusunda önce mevcut bisiklet yollarını iyileştireceğiz ve yenilerini ilave edeceğiz. Yıl sonuna kadar yaklaşık 40 kilometre civarında bir mesafeye ulaşmayı planlıyoruz. Ayrıca sürücülerimize ve vatandaşlarımıza yönelik kampanyalar düzenleyeceğiz. Özellikle araç sürücülerinin 'bisiklet yollarını ihmal etmemeleri ve bisikletliye daha fazla hassasiyet göstermeleri yönünde' eğitilmelerini planlıyoruz. Nasıl Avrupa'da bir sürücü bisikleti-yayayı gördüğünde yavaşlıyorsa, Nilüfer'de de o olacak. Çalışmalarımız bu yönde" diye konuştu. 

Proje çerçevesinde bir pilot okul seçtiklerini ve bu okulda miniklere bisiklet kullanmayı öğrettiklerini kaydeden Bozbey, "Pilot okulumuzdaki çocuklara bisikletlerini belediye olarak biz alıyoruz. Bisiklete nasıl binilir, nasıl kullanılır... Bunların eğitimin verdikten sonra, çocuklarımızın sağlıklı şekilde bisiklet kullanmalarını sağlayacağız. Bu doğrultuda geçen yıl başarılı 250 çocuğa bisiklet hediye ettik. Başarılı çocukları okullarımız tespit etti. Bu yıl da aynı kampanya devam edecek. Yine başarılı 250 çocuğa bisikletlerini vereceğiz" şeklinde konuştu. 

2007'de başlatacakları bisiklet etkinliklerini her yıl tekrarlayarak festivale dönüştürme hedefinde olduklarını açıklayan Bozbey, şunları söyledi: "Sürdürülebilir bir projedir bu. Sadece 2007 yılı ile sınırlı kalmayacak. Biz 2007'yi başlanıç yılı olarak ilan ediyoruz. Bundan sonra bisikletle ilgili her yıl etkinlikler yaparak, kullanımını artırmayı hedefliyoruz"
iha
Yayın Tarihi : 11 Nisan 2007 Çarşamba 13:58:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?