3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Nilüfer'de Çalı Yağlı Güreşleri

Nilüfer Belediyesi tarafından bu yıl 47. düzenlenen Çalı Yağlı Güreşleri’ne rekor katılım yaşanırken, 485 pehlivanın katıldığı güreşlerde Baş Pehlivan Antalya’dan Ali Gürbüz oldu.

Nilüfer’de bu yıl 47.’si yapılan Çalı Yağlı Güreşleri, oldukça çekişmeli müsabakalara sahne oldu. 13 ayrı kategoride yapılan ve toplam 485 pehlivanın katıldığı güreşlere Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, CHP Bursa Milletvekilleri Kemal Demirel ve Abdullah Özer ile MHP Bursa Milletvekili İsmet Büyükataman, CHP İl Başkanı Gürhan Akdoğan, CHP Nilüfer İlçe Başkanı Metin Çelik, CHP Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sena Kaleli, meclis üyeleri ve çok sayıda konuk katıldı.

Bu yıl 47. düzenlenen Geleneksel Çalı Yağlı Güreşleri’nin açılış konuşmasını yapan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, rekor katılımın gerçekleştiği güreşlerde pehlivanlara başarılar dileyerek, “Amacımız Çalı Yağlı Güreşleri’ni uluslararası bir organizasyona dönüştürmek, bunun için çalışmalarımıza daha şimdiden başladık. Ayrıca şenliklerin daha iyi ve çok sayıda vatandaşımız tarafından izlenmesi için de stada şenlik süresince portatif bir tribün yapmayı planlıyoruz” dedi.

Konuşmaların ardından güreşlerin sonuncusu olan Baş Pehlivan finali ise görülmeye değerdi. Bursalı Murat Aydoğan ve Antalyalı Ali Gürbüz’ün oldukça çekişmeli geçen mücadelesinde pehlivanlar yenişemeyince Hakem heyeti tarafından 5 dakikalık uzatmaya gidildi. Uzatmaların son saniyesinde ise Antalya’dan katılan Ali Gürbüz, Bursalı Murat Aydoğan’a ters paça dalarak 1 puan aldı ve bu yıl 47. düzenlenen Çalı Yağlı Güreşleri’nin Baş Pehlivanı oldu.

47. Çalı Yağlı Güreşleri’nin Baş Pehlivanı Ali Gürbüz’e madalyasını CHP Bursa Milletvekili Kemal Demirel verirken, Baş Pehlivanın kupasını ise Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey verdi. Coşku dolu görüntülerin yaşandığı güreşlerde 2008 güreş ağalığını da yapan iş adamı İrfan Çakmak, güreş ağalığını 35 bin TL’ye tekrar aldı. Geleneksel Çalı Yağlı Güreşleri kapsamında ayrıca konser ve halk dansları gösterilerine de yer verildi. 2 gün süren etkinlikler kapsamında Nilüfer Halk Dansları Topluluğu coşku dolu bir gösteri sergilerken, Bursalı iki müzisyen Kadim ve Sevda ile Ahır Kapı Roman Orkestrası’nın konserleri de organizasyona renk kattı.

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, mikrofon uzatan Ahır Kapı Roman Orkestrası solistinin isteğini kırmayarak Ormancı ve Keskin Bıçak şarkılarını seslendirdi. Gecenin ilerleyen saatlerine kadar oyunlarla ve şarkılarla eğlencelere katılan Başkan Bozbey vatandaşlardan da yoğun ilgi gördü.
 

iha
Yayın Tarihi : 8 Haziran 2009 Pazartesi 16:40:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?