6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Nilüfer'de en lezzetli şenlik

NİLÜFER'DE EN LEZZETLİ ŞENLİK

Nilüfer Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen ve bu yıl 5.'si gerçekleştirilen 'Misi Yerel Lezzetler Şenliği' birbirinden güzel lezzetleri buluşturdu. Şenlik kapsamında sahne alan ünlü sanatçı Belkıs Akkale söylediği türkülerle festivale ayrı bir coşku kattı.

Nilüfer Belediyesi, Nilüfer Yerel Gündem 21 ve Bursa Profesyonel Aşçılar Derneği'nin organizasyonuyla gerçekleştirilen '5. Misi Yerel Lezzetler Şenliği', binlerce kişiyi Misi köyde buluşturdu. Bölgedeki tarihi ve kültürel değerleri yaşatmak amacıyla başlatılan 'Misi Koruma ve Yaşatma Projesi' kapsamında organize edilen 5. Misi Şenliği'ne, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey'in yanı sıra CHP Bursa Milletvekili Kemal Demirel ve binlerce vatandaş katıldı.

Şenliğin açılışında konuşan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ise katılımdan duyduğu memnuniyeti dile getirerek "Bu yıl beşincisi gerçekleşen şenlik artık geleneksel hale geldi. Şenliğimize onlarca hemşehri derneği de katılarak ayrı bir renk kattı. Onların katılımıyla bu organizasyon bütün Bursa'yı kucaklayan bir şenliğe dönüştü. Biz 1999 yılında yola çıkarken Nilüfer sadece yeni binaların yapıldığı bir kent olarak biliniyordu. Şimdi ise tarihiyle, kültürüyle modern şehir anlayışıyla tüm dünyanın

örnek aldığı yaşayan bir kent oldu. Bunu Nilüferliler ile Misililer ile birlikte başardık. Şenliğimize sahip çıkıp bizleri yalnız bırakmadığınız için çok teşekkür ederim"

Bursa Milletvekili Kemal Demirel de ev sahibi Misililer'e teşekkür ederek, Misi'deki tarihi ve kültürel değerleri yaşatma adına gösterilen çabaların yerini bulduğunu ve Misi'nin adım adım hak ettiği yere taşınacağını söyledi.

Şenlik kapsamında düzenlenen Yerel Lezzetler Yarışması'na ev hanımları kendilerine özgü yemekleri ile katıldı. Jüride Bursa Profesyonel Aşçılar ve Pastacılar Derneği Başkanı Metin Koyun, başkan yardımcısı Ali Muslu, Yılmaz Tekin ve Uğur Gömeç'in yanı sıra Başkan Mustafa Bozbey yer aldı. Birbirinden leziz yöresel çorba, yemek ve tatlılar jüriyi karar vermede oldukça zorladı.

Geçen yıllarda hemşehri derneklerinin yarıştığı Misi Yerel Lezzetler Şenliği'nde bu kez Misili ev hanımları yarıştı. Yakın puanlarla neticelenen yarışmanın sonunda 82 yaşındaki Zehra Aztar yaptığı zeytinyağlı yaprak sarma ve keşkek ile birinci oldu. Nebahat Yılmaz ikinci, Enise Demir üçüncü oldu. Düzenlenen ödül töreninde yarışmacılara çamaşır makinesi, mikrodalga fırın ve tost makinesi ile daha pek çok ödül verildi.

Şenliğe katılan Bursalılar gün boyu devam eden halk oyunları gösterileri, dart ve petank yarışmaları ile Misi fotoğrafları sergisi gibi etkinliklerle oldukça renkli ve keyifli anlar yaşadı. Bu arada şenlik kapsamında stant kurup yöresel yemek ve kıyafetlerini tanıtan hemşehri dernekleri ise bu yıl şenliğe ayrı bir renk kattı. Öte yandan kadınlar açtıkları stantlarla meyve ve sebzenin yanı sıra el emeği göz nuru çalışmalarını ve salça, tarhana, makarna gibi ürünlerle kendi yetiştirdikleri meyve ve

sebzeleri satışa sundu.

Şenliğin sonunda Türk Halk Müziği sanatçısı Belkıs Akkale bir konser vererek şenliğe katılanlara türkü ziyafeti sundu. Ünlü sanatçının hayranları halay çekip göbek atarak yaşanan coşkuya ortak oldu. Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, ünlü sanatçıya teşekkür ederek çiçek takdim etti.

NİLÜFER'DE EN LEZZETLİ ŞENLİK
NİLÜFER'DE EN LEZZETLİ ŞENLİK
NİLÜFER'DE EN LEZZETLİ ŞENLİK
NİLÜFER'DE EN LEZZETLİ ŞENLİK
NİLÜFER'DE EN LEZZETLİ ŞENLİK
NİLÜFER'DE EN LEZZETLİ ŞENLİK
NİLÜFER'DE EN LEZZETLİ ŞENLİK
NİLÜFER'DE EN LEZZETLİ ŞENLİK
NİLÜFER'DE EN LEZZETLİ ŞENLİK
NİLÜFER'DE EN LEZZETLİ ŞENLİK
NİLÜFER'DE EN LEZZETLİ ŞENLİK
İHA
Yayın Tarihi : 26 Eylül 2010 Pazar 13:14:00
Güncelleme :26 Eylül 2010 Pazar 13:36:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?