4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Nilüfer'de Enginar Festivali yapıldı

Nilüfer Belediyesi tarafından bu yıl düzenlenen 3'cü Hasanağa Enginar Festivali renkli görüntülere sahne oldu.

Hasanağa Futbol Sahası’nda düzenlenen Enginar Festivali gün boyu süren etkinliklerle bayram havasında geçti. En iyi enginar üreticisinin belirlendiği festivalde en leziz enginar yemeği yarışması da hem damaklara hem de gözlere hitap edildi.

Hasanağa İlköğretim Okulu ve Nilüfer Halk Danslarının gösterileriyle keyifli anlar yaşayan izleyiciler, Nilüfer Türk Sanat Müziği Korosu, Kadim ve Sevda ile Ahır Kapı Roman Orkestrası konserleriyle müziğinde her türlüsünü dinleme imkanı buldu. Festivale Nilüfer İlçe Kaymakamı Ekrem Çalık, Nilüfer Belediyesi Başkan Vekili Metin Tuncel, CHP Nilüfer İlçe Başkanı Metin Çelik, Nilüfer Belediye Meclis üyeleri, İl Genel Meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Nilüfer Belediyesi Başkan Vekili Metin Tuncel, Hasanağa’da yetiştirilen enginarın kalitesinin dünyada eşi benzeri olmadığını belirterek, “Dünya’da enginar için yapılan tek şenlik Hasanağa’da gerçekleştirilmekte. Seçimlerin ardından Nilüfer’in bir parçası olan Hasanağa’nın bu önemli etkinliğini her sene bir adım öteye taşıyarak uluslar arası arenada Hasanağa enginarını tanıtmak istiyoruz” dedi.

Düzenlenen yarışmada ise birinciliği Sami Bayır, ikinciliği Mustafa Çakır ve üçüncülüğü ise Yahya Nalbantoğlu elde etti. En leziz enginar yemeği yarışmasında ise Gülsün Sağdık, Fatma Sevinç ve Gülden Kaya dereceye girdi. Gün boyu etkinliklerde stantlar açarak elemeği ürünlerini sergileyen Hasanağalılar Bursa’dan gelen katılımcılara enginar satışı da yaptı.
 

iha
Yayın Tarihi : 18 Mayıs 2009 Pazartesi 18:23:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?