3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Nilüfer'de geleneksel Sağlık Fuarı

Uludağ Üniversitesi-Nilüfer Belediyesi işbirliği ile yürütülen Nilüfer Halk Sağlığı Eğitim ve Araştırma çalışması kapsamında geleneksel hale getirilen Sağlık Fuarı’nın yedincisi başladı.

Halkı en yaygın sağlık sorunları hakkında bilinçlendirerek hastalıklara karşı önlem alınması ve bazı hastalıklarda hayati önem taşıyan “erken teşhis”e yardımcı olmak amacıyla organize edilen sağlık fuarı bu yıl Nilüfer’e yeni bağlanan mahallelere yaygınlaştırıldı. İlk olarak Görükle’de kurulan ve ikinci gününde Görükle Göçmen Konutlarına kurulan sağlık fuarı Cuma günü Gölyazı’da kurulacak.

Geleneksel sağlık fuarında kurulan; yüksek tansiyon, şişmanlık, şeker hastalığı, aile planlaması, meme muayenesi, kanser, sigara, kan grubu, göz muayenesi, hekim-çocuk ilişkisi, hasta hakları ve kansızlık standlarında, yüzlerce vatandaşa bilgi verildi, muayene ve tetkikler ücretsiz yapıldı.

Sağlık fuarı kapsamında kurulan standlarda; muayene ve tetkiklerin yanı sıra, çocukların beyaz önlük ve hekim korkusunu aşmaları ya da doğru diş fırçalama yöntemini öğrenmeleri amacıyla çocuklara yönelik çeşitli eğitim çalışmaları da yürütüldü.
 

iha
Yayın Tarihi : 18 Haziran 2009 Perşembe 17:12:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?