3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Nilüfer'de gergin meclis

Bursa'da, Nilüfer Belediyesi Meclisi'nde Başkan Mustafa Bozbey'in AK Partili meclis üyelerine 'kişiliksiz siyasetle ilgileniyorsunuz' demesi ortalığı karıştırdı. 

Konak Kültürevi Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen 42. Olağan Meclis Toplantısı'nda AK Partili meclis üyeleri ile Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey arasında gergin dakikalar yaşandı. AK Parti Grup Sözcüsü Ali Hasdemir'in sorusuna cevap veren Başkan Bozbey, belediyede bütçe dengesizliği yaşandığını söyledi. Nilüfer Belediyesi'nin 2006 yılında hedeflediği gelir miktarının 60 milyon YTL olduğunu belirten Bozbey, 2005 yılında yürürlüğe giren 'Belediye Gelirleri Kanunu'nu sebebiyle 2006 yılında 50 milyon YTL gelir elde ettiklerini dile getirdi. Belediyenin elindeki önemli kaynaklarının kuruduğunu kaydeden Bozbey, 2007 yılında 76 milyon YTL gelir hedeflemelerine rağmen yıl sonuna kadar 55 milyon YTL'ye ulaşacaklarını belirtti. AK Partili meclis üyelerinin büyükşehir meclisindeki satışları onaylamasına rağmen Nilüfer Belediyesi'nin meclisindeki satışları reddetmesini anlayamadığını vurgulayan Bozbey, "Bütçe gelirlerini dengelemek için Nilüfer Belediyesi sınırları içerisinde yer alan park alanlarını paraya çevirmek gerekir. 2007 yılında hedeflenen gelir miktarı 76 milyon YTL. Ama biz ancak 55 milyon YTL gelir elde edebiliriz. Ben geri kalan parayı cebimden mi vereyim. İşte bu gelir miktarlarındaki açığı ancak Nilüferliler'in kendisine ait arsaları paraya çevirmekle olur. Burada müteahitlerinde bir suçu yok. Müteahitlerin aldıkları arsalara bir icra gelirse bunun sorumlusu sizlersiniz. Büyükşehir Belediyesi toplantısında AK Partili'ler satışlara onay verirken, Nilüfer Belediye Meclisi'nde satışlara onay vermemelerini anlayamıyorum. Bu kadar da kişiliksiz siyaset uygulanmaz" dedi. 

Bozbey'in 'kişiliksiz siyaset uygulanmaz' sözüne karşı çıkan AK Partili meclis üyelerinden Ali Hasdemir ise Bozbey'e rutin hizmetleri bu kadar yüksek gelirlerle yapılamamasını anlayamadığını belirterek, emlak vergileri konusunda gerekli takiplerin yapılmasını istedi. 70 bin kişiyi ilgilendiren Atabey Sağlık Ocağı'nın durumu ile ilgili meclisten onay kararı çıkmasına rağmen herhangi bir şey yapılmamasını doğru karşılamadıklarını söyleyen Hasdemir, "Gelirler yerli yerinde kullanılmalıdır. Emlak gelileri yönünden gerekli takipler yapılmıyor. 'Kişiliksiz' kelimesini düzeltmenizi istiyorum. Öyle bir uygulama yok" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 6 Eylül 2007 Perşembe 12:16:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?