4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Nilüfer'de 'İmece' mağazası

Nilüfer Belediyesi ile Uludağ Soroptimist Kulübü, geliri kadınların eğitimine harcanmak üzere, Nilüfer’de “İmece” adı verilen ikinci el eşya mağazası açtı.

Nilüfer Belediyesi-Uludağ Soroptimist Kulübü ortaklığıyla projelendirilen “İmece" mağazası, İhsaniye Mahallesi İsmetiye Caddesi Şahin Sitesinde hizmete açıldı. “Yoksulluğu ve yoksunluğu yok etmek için” sloganıyla açılan mağazada, az kullanılmış çeşitli eşyalar onarılarak çok düşük ücretlerle satışa sunulacak.

Çok sayıda davetlinin katıldığı törende İmece mağazasının açılışını yapan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, ekonomik krizin toplumun tüm kesimlerini etkilediği ve herkesin tasarrufa yöneldiği bir dönemde, bu projenin hayata geçirilmesinin çok anlamlı olduğunu vurgulayarak, “Soroptimist Kulübü ile yaptığımız bu ortaklık eminim kulübün diğer illerdeki üyeleri tarafından da yaygınlaştırılacak ve Türkiye’ye örnek olacaktır. İmece mağazası ile evimizde, ofisimizde kullanmadığımız eşyalar ufak rötuşlarla ekonomiye kazandırılırken, hem tasarruf etmiş, hem de kadınların eğitimine destek vermiş olacağız. Destek veren herkesi kutlamak gerekiyor” dedi.

Uludağ Soroptimist Kulübü Başkanı Nesrin Turşucular ise Nilüfer Belediyesi’nin sağladığı desteğe teşekkür ederek, “Amacımız eğitimlerin de burada olması. Buraya gelen her kadın sadece alış veriş yaparak değil bir şeyler öğrenerek de gitmeli. Bu projeyi hayata geçirmek için bize bu yeri sağlayan Nilüfer Belediyesi’ne ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 21 Mart 2009 Cumartesi 14:37:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?