4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Nilüfer'de Ramazan etkinlikleri

Nilüfer Belediyesi geleneksel Ramazan eğlencelerini bu yıl Badırga köyünde başlattı. Köy meydanına kurulan sahnede orta oyunu ile tanışan çocuklar zaman zaman sahneye de çıkarak katıldıkları gösterilerden büyük keyif aldılar.

İftardan sonra başlayan Ramazan eğlencelerini izlemek için köy meydanına akın eden çocuklar, kanto ve fasılla Ramazan'a özgü eğlenceli anların yaşandığı gecede en çok da canlı Hacivat-Karagöz gösterisini beğendiler. Gölge oyununun sevilen kahramanlarıyla tanışan çocuklar balon gösterilerinde de sahneye çıkarak gösteriye katıldılar. Çocuklara Ramazan gecelerini sevdiren, yetişkinlere ise direklerarası nostaljisi yaşatan etkinlikler Ramazan boyunca Nilüfer’in dört bir köşesinde halkla buluşacak.

14 Eylül tarihine kadar devam edecek etkinlikler, Eskikaraağaç, Çamlıca, Beşevler, Altınşehir, Esentepe, Karaman, Fethiye, Kültür, Akçalar, Gölyazı, 100. Yıl, Görükle, Göçmen Konutları, Ürünlü, Üçevler, Kayapa, Hasanağa, Çalı, Alaattinbey, Kayapa TOKİ, Konaklı, Hasanağa, Özlüce ve Odunluk’da tekrarlanacak.
 

iha
Yayın Tarihi : 22 Ağustos 2009 Cumartesi 19:13:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?