4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Nilüfer'de Ramazan şenliği

Ramazan gecelerine ayrı bir renk katan Nilüfer Belediyesi’nin, pek çok kuruma örnek olan ve geleneksel kültürel değerleri günümüze taşıyan Ramazan eğlenceleri bu yıl da ilçenin dört bir köşesinde halkla buluşacak.

Günümüz çocuk ve gençlerinin direkler arası kültürüyle tanıştıran etkinlik kapsamında 21 Ağustos-14 Eylül tarihleri arasında her akşam başka bir mahallede Ramazan eğlenceleri organize edilecek.

Etkinlikler kapsamında kurulacak seyyar sahnelerde Nilüfer’in köy ve mahallelerinde orta oyun, kanto, fasıl, balon ve canlı Hacivat-Karagöz gösterileri yapılacak. Ücretsiz yapılacak etkinliklerin ilk durağı 21 Ağustos akşamı Badırga Köyü olacak ve etkinlikler iftar saatlerinden yarım saat sonra başlayacak. Ramazan etkinlikleri Badırga’nın ardından sırasıyla, Eskikaraağaç, Çamlıca, Beşevler, Altınşehir, Esentepe, Karaman, Fethiye, Kültür, Akçalar, Gölyazı, 100. Yıl, Görükle, Göçmen Konutları, Ürünlü, Üçevler, Kayapa, Hasanağa, Çalı, Alaattinbey, Kayapa TOKİ, Konaklı, Hasanağa, Özlüce ve Odunluk’da tekrarlanacak.

Nilüfer Belediyesi, geleneksel Ramazan eğlencelerinin yanı sıra, Nilüfer’de yaklaşık 4 bin aileye adet erzak dağıtımı yapacak.
 

iha
Yayın Tarihi : 19 Ağustos 2009 Çarşamba 16:01:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?