4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Nilüfer'de şenlikler başladı

Nilüfer Belediyesi’nin geleneksel hale getirdiği yaz şenlikleri birbirinden renkli etkinlikler ile start aldı.

Bu yaz yeni bağlanan mahalle ve köylere kadar yayılan etkinlikler kapsamında meydanlarda ya da okul bahçelerinde kurulan seyyar sinema perdesiyle Nilüferliler açık havada sinema keyfi yaşıyorlar. Yaz şenliği kapsamında bu yıl Türk sinemasının önemli yapıtlarından biri olan “Deli Deli Olma” filminin gösterimini yapan Nilüfer Belediyesi, Yolçatı ve İnegazi Köyleri’nde ilgiyle izlenen filmi sırasıyla diğer mahalle ve köylere de taşıyacak. Yaz şenliği kapsamında Nilüfer’in yaz gecelerine renk ve coşku katan bir diğer etkinlik ise yine açık havada yapılan halk dansları gösterileri olacak.

İlk olarak misafir ekip Kütahya Folklor Araştırma Dernegi’nin de katılımıyla 100. Yıl Mahallesi Emirkop İlköğretim Okulu Bahçesi’nde bir gösteri yapan Nilüfer Belediyesi Halk Dansları Topluluğu, şenlik süresince farklı konuk ekiplerin de katılımıyla Nilüfer’in her köşesinde birbirinden renkli dans gösterileri yapacak. Yaklaşık iki ay sürecek “Yaz Şenlikleri” çerçevesinde Nilüfer Türk Sanat Müziği Korosu 30 Haziran’da Gümüştepe’de, 2 Temmuz’da Gölyazı’da konser verecek. Tüm etkinliklerin saat 21.00’de başlayacağı şenlik kapsamında ayrıca ünlü sanatçıların katılımıyla da Açıkhava konserleri yapılacak.

Türk Halk Müziği’nin sevilen sanatçısı Hüseyin Turan 9 Temmuz akşamı Ataevler pazar alanında, Türk Rock Müziği’nin güçlü yorumcuları Kıraç 23 Temmuz akşamı Beşevler futbol sahasında, Duman da 13 Ağustos akşamı İhsaniye meydanında Nilüferliler ile buluşacak.
 

iha
Yayın Tarihi : 29 Haziran 2009 Pazartesi 18:05:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?