2
Mayıs
2024
Perşembe
BURSA

Nilüfer'de toplu sözleşme sevinci

NİLÜFER'DE TOPLU SÖZLEŞME SEVİNCİ

Nilüfer Belediyesi ile DİSK Genel İş Sendikası arasında 180 işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesi imzalandı.

Nilüfer Belediye Başkan Yardımcıları Turgay Erdem ve Ahmet Çakıcı ile DİSK Genel İş Sendikası Bursa Şube Başkanı Selahattin Atak’ın da hazır bulunduğu imza töreninde, Nilüfer Belediyesi’nin Türkiye genelinde ve dünyanın pek çok ülkesinde tanınmaya başladığını belirten Başkan Mustafa Bozbey, bu başarıda çalışanların büyük rolü olduğunu kaydederek, “Sizlerden performansınızı daha da yükseltmenizi istiyorum” dedi.

Hedefi 2012’de EFQM’de büyük ödülünün alınması olarak gösteren Başkan Bozbey, işçilerin yanı sıra memurlar ve taşeron aracılığıyla çalışanlarda da önümüzdeki süreçte iyileştirme yapılabileceğini kaydetti.

DİSK Genel İş Sendikası Bursa Şube Başkanı Selahattin Atak ise, Başkan Bozbey’in performansın daha da yükseltilmesi yönündeki talebinin önemli olduğunu vurguladı.

1 Mart 2011-28 Şubat 2013 tarihlerini kapsayan toplu iş sözleşmesiyle, özellikle kapatılıp Nilüfer Belediyesi’ne dahil edilen belediyelerden gelen çalışanlarla aradaki ücret farklılıkları dengelenirken, zam oranları yüzde 4 ila yüzde 30 arasında değişti. 180 işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesiyle tüm sosyal haklar ve ikramiye dahil en düşük işçi maaşı net 1720 TL olurken, en yüksek maaş da 2 bin 554 oldu.

NİLÜFER'DE TOPLU SÖZLEŞME SEVİNCİ
İHA
Yayın Tarihi : 17 Mayıs 2011 Salı 17:32:00
Güncelleme :17 Mayıs 2011 Salı 18:51:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?