3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Nilüfer'e Engelli Merkezi kuruluyor

Bursa'nın Nilüfer ilçesine Engelli Rehabilitasyon Merkezi yapılıyor.
Nilüfer Belediyesi, Çekirge Rotary Kulübü iş birliğiyle Türkiye’de sayıları 1 milyonu aşan spastik engellilere eğitim ve tedavi hizmeti verecek olan Spastik Engelliler Rehabilitasyon Merkezi’nin temeli atıldı.

Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, 3. dönemin ilk temelini attıklarını belirterek, “3. döneme hızlı başladık. 29 Mart akşamı Nilüferlilerin verdiği destek ve güç ile bu yolu hızlı almak zorundayız. Spastik Engelliler Rehabilitasyon Merkezi’yle bir hayali gerçeğe dönüştüren Çekirge Rotary Kulübü'ne teşekkür ederim. Bu projeyi ayrıcalıklı kılan özellik ise her meslek ve sektörden insanların bu projeye katkı koymasıdır. Spastik Engelli çocuklarımızın eğitiminde alınacak bir tuğlanın bile önemi son dere önemlidir” dedi.

Nilüfer Belediyesi’nin bedelsiz tahsis ettiği Barış Mahallesi’ndeki bin 735 metrekarelik sağlık alanına inşa edilecek bina 36 ayda tamamlanacak. Merkezde hidroterapi, elektroterapi, konuşma terapisi, oyun terapisi ve ergoterapi odaları ile algı odası, atölye salonu, bilgisayar odası, grup eğitimi için salon, kafeterya ve dinlenme odası bulunacak. Bin 220 metrekarelik kapalı alana sahip olacak ve jimnastik salonu da bulunacak. Merkezde, açık spor sahası ve özel rehabilitasyon amaçlı bir bahçe düzenlemesi de yapılacak.
 

iha
Yayın Tarihi : 15 Nisan 2009 Çarşamba 11:23:23
Güncelleme :15 Nisan 2009 Çarşamba 11:30:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?