3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Nilüfer'e kadın sığınma evi açılıyor

Şiddet gören kadınlara danışma hizmeti vermek için daha önce NİKADAM’ı kuran Nilüfer Belediyesi, şimdi de Nilüfer’e bir kadın sığınma evi kazandırıyor.

Nilüfer Belediyesi-Türk Anneler Derneği Bursa Şubesi işbirliğiyle hizmete kazandırılacak olan sığınma evi yapımı için Nilüfer Belediyesi ile Türk Anneler Derneği Bursa Şubesi arasında bir protokol imzalandı. Buna göre mülkiyeti Nilüfer Belediyesi’ne ait bir binanın restorasyon ve iç dekorasyon çalışmaları Türk Anneler Derneği Bursa Şubesi tarafından tamamlanarak bina Kadın Sığınma Evi’ne dönüştürülecek. Nilüfer Kadın Sığınmaevi, tadilat ve dekorasyon işlerinin tamamlanmasının ardından Bursa’daki çeşitli sivil toplum kuruluşlarının da desteğiyle hizmete açılacak.

Belediye Başkanı Bozbey, Türkiye’de her üç kadından birinin eşinden dayak yediğini belirterek, “Eşinden dayak yiyen kadınların yarısı bu durumdan daha önce kimseye bahsetmediklerini ifade etmektedirler. Yüksek tahsilli altı erkekten biri eşine şiddet uygulamaktadır. Şiddet gören kadınlara destek olmak ve Bursa’da ciddi bir ihtiyaç olan sığınma evini Nilüfer’e kazandırmak istiyoruz” dedi.

Türk Anneler Derneği Bursa Şubesi Başkanı Ceyda Derin ise, uzun zamandır Bursa’ya Kadın Sığınma Evi kazandırmak için çalıştıklarını belirterek, “Yıllardır Bursa’ya bir Kadın Sığınma Evi kazandırmanın arayışı içerisindeydik. Bizlerin ve kadınlarımızın sesini duyup bu sese cevap veren Başkanımız Sayın Mustafa Bozbey’e çok teşekkür ederiz” dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 15 Nisan 2009 Çarşamba 18:51:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?