3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Nilüfer'in en güzel bahçeleri

Çevre bilincini geliştirmek için çok yönlü çalışmalar yürüten ve bu kapsamda ilçede ödüllü bahçe yarışmaları organize eden Nilüfer Belediyesi, artık geleneksel hale getirdiği “en güzel bahçe” yarışmasında dereceye girenlere ödüllerini verdi.

Ev-site ve fabrika bahçeleri olmak üzere 3 kategoride yapılan en güzel bahçe yarışmasında dereceye giren bahçe sahiplerine ödülleri Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in de katıldığı bir törenle verildi. Bu yıl 15 site, 5 müstakil ev ve 5 fabrikanın başvurduğu yarışmanın jürisi; U.Ü. Ziraat Fakültesi’nden Dr. Nezihe Köksal, Nilüfer Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Dr. Sibel Özer, Peyzaj Mimarı Esra Özkan, Ziraat Mühendisi Fikret Küçükbayraktar ve Ziraat Mühendisi Nevin Gökeşme’den oluştu. Jüri üyelerinin en güzel bahçeyi belirlemekte oldukça zorlandığı yarışmada “En Güzel Fabrika Bahçesi” kategorisinde İlka Şekerleme May ve Gıda San. Ltd. Şti birinciliği, Paye Makine ve Metal Üretim Tic. Ltd. Şti. ikinciliği, Mastaş Makine Kalıp Sanayi ve Tic. AŞ üçüncülüğü alırken, Teknoform Makine Sanayi Tic. Ltd. Şti ve Plaksal Plastik Kalıp San. de mansiyon ile ödüllendirildi.

“Site bahçeleri” kategorisinde ise; Saygınkent Sitesi birinci, Meliskent 2 Sitesi ikinci, Çamlık Evleri üçüncü olurken, Mako Sitesi, Demircioğlu Sitesi ve Yasemen Sitesi de mansiyon aldı.

“En Güzel Müstakil Ev Bahçesi” kategorisinde ise; Altınşehir’den Halil Parladı’nın bahçesi birinci, yine Altınşehir’den Gülden Bozkurt’un bahçesi ikinci ve yine Altınşehir’den Gülnur Mumcu’nun bahçesi üçüncü seçildi. Altınşehir’den Hasan Gürbüz’ün bahçesine ise mansiyon ödülü verildi. Ödül töreninden konuşan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, bu yarışmayla amaçlarının yeşil bir Nilüfer oluşturmak olduğunu bir kez daha yineledi. Doğa ile barışık sanayi bölgeleri oluşturmak istediklerini vurgulayan Bozbey, “9 yıldır gerçekleştirilen yarışmayla yeşil ile iç içe ev-site ve fabrikalar ortaya çıkıyor. Bu da bizlere gurur veriyor. Jüri üyelerimiz teknik, peyzaj, bakım ve görüntülerine göre değerlendirme yapıyor” dedi.

Konuşmaların ardından Başkan Mustafa Bozbey, site ve ev bahçeleri kategorilerinde dereceye girenlere ödüllerini verdi.
 

iha
Yayın Tarihi : 31 Mayıs 2009 Pazar 17:06:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?