4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Nilüferlilere diş hastanesi müjdesi!

AK Parti Nilüfer Belediye Başkan Adayı Yüksek Mimar Işıl Zeliha Gençoğlu Maydaer, Bilginler Caddesi üzerinde 10 dönümlük alanda Diş Hastanesi kurulacağını söyledi.

Diş Hekimleri Odası Başkanı Emel Coşkun da; Maydaer'e destek vererek, "Sizin siyasette yer almanızdan büyük mutluluk duyuyoruz. Cumhuriyet değerleriyle ilgili kaygılarımız sizin gibi insanların varlığıyla umarım kalmayacaktır" dedi.

AK Parti Nilüfer Belediye Başkan Adayı Işıl Zeliha Gençoğlu Maydaer, Bursa Diş Hekimleri Odası Başkanı Emel Coşkun'u ziyaret etti. Yüksek Mimar Maydaer, diş hekimlerine Bilginler caddesi üzerindeki 10 bin metrekarelik alan üzerine kurulacak Nilüfer Diş Hastanesine bütçe ayrıldığını ifade ederek, kamulaştırmaya başlanacağını söyledi.

Başkan Coşkun ve oda yöneticilerine projelerini anlatan Maydaer, ilk hedefinin Nilüfer'i tabela belediyeciliğinden kurtarıp, sadece levhalarda yazılı olmaktan öteye gidemeyen yerlere gerçek hizmetleri götüreceğini söyledi. Ardından her mahalleye eşit hizmet vereceklerini belirten Maydaer, "Nilüfer'in görülmeyen yüzlerini kaldıracağız. Nilüfer'e yakışır bir kültür merkezi yapacağız. Bu, komplike bir kültür merkezi olacak ve ses getirecek. Ayakları yere basan ciddi projelerimiz var. İdeolojileriniz farklı olabilir ama, projelerimizi göz önünde bulundurmanızı, bana bir şans vermenizi istiyorum" dedi.

Türkiye'de ağız ve diş sağlığına gerekli önemin verilmeyerek bunun çok önemli bir sağlık meselesi olarak karşılanmadığından yakınan Bursa Diş Hekimleri Odası Başkanı Emel Coşkun ise siyasi görüşün önemli olmadığını, önemli olanın hizmet etmek olduğunu belirtti.

Hükümetin izlediği sağlık politikalarının diş hekimlerini çok zora soktuğunu iddia eden Başkan Coşkun, "Biz bir bayan olarak sizin siyasette yer almanızdan açıkçası büyük mutluluk duyuyoruz. Cumhuriyetin değerleriyle ilgili diğer yurttaşlar gibi bizim de dönem dönem kaygılarımız oluyor. Ama sizin gibi insanların varlığı bu kaygımızı ortadan kaldıracaktır" dedi.

2010 yılında Uluslararası Diş Hekimleri Kongresi'nin Bursa'da yapılacağını fakat Merinos Kongre ve Kültür Merkezi'nin buna yetiştirilemeyeceğine dair kaygılarının olduğunu dile getiren Coşkun'a Maydaer, "İnşallah o zamana kadar biz bizim kongre ve kültür merkezimiz biter de uluslararası kongrenizi Nilüfer'de yaparsınız" dedi.

Ardından Maydaer, oda yetkilileriyle birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Mart 2009 Cuma 17:15:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?