4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Nöbet sırası Büyükşehir'de

SALTANAT KAPIDA NÖBETİ BÜYÜKŞEHİR DEVRALDI

Bursa'da tarihi surların en ihtişamlı girişi olan Saltanat Kapı'da, Büyükşehir Belediyesi ve Kültür AŞ. çalışanları haftanın 3 günü gönüllülük esası ile nöbet tutuyor.

Daha önce Osmangazi Belediyesi personelinin mehter kıyafetiyle görev yaptığını hatırlatan vatandaşlar, "Şimdi nöbeti büyükşehir aldı" esprisi yapıyor

Recep Altepe döneminde Osmangazi Belediyesi Tophane'deki Bursa Surları'nın en ihtişamlı girişi Saltanat Kapıyı restore ettirdi. Bursa Mehter Takımı'nın yaz mevsiminde Cumartesi günleri saat 18.00'da geleneksel olarak konser vermeye başladığı Saltanat Kapı'da, kısa süre öncesine kadar Osmangazi Belediyesi çalışanları özel kıyafetler ile nöbet tutmaya başladı.

Ancak bu nöbet Büyükşehir Belediyesi ve Kültür AŞ.'ye geçti. Belediyenin belirlediği gönüllü kişiler özel kıyafetlerle Cuma, Cumartesi ve Pazar günleri 20'şer dakika dönüşümlü olarak 2 saat nöbet tutuyor. Gönüllüler, ayrıca tarihi fona uygun olması için kaytan bıyıkta bırakarak Osmanlı'yı hatırlatıyor. Bellerinde el işi hançerleri, sancak ve tuğları ile şehre misafir olarak gelenlerinde ilgisini çeken gönüllü belediye tarih nöbetçileri, vatandaşlarla birlikte bol bol poz verirken de asil duruşlarını muhafaza ediyor.

SALTANAT KAPIDA NÖBETİ BÜYÜKŞEHİR DEVRALDI
İHA
Yayın Tarihi : 28 Kasım 2009 Cumartesi 10:16:00
Güncelleme :28 Kasım 2009 Cumartesi 10:39:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?