3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Nostalji rüzgarı

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından eski yaz akşamlarının nostaljisini yaşatmak amacıyla düzenlenen ‘Yazlık Sinema’, 7 Ağustos Cuma günü, 1975 yılında çekilen ‘Aşk-ı Memnu’ filminin gösterimiyle başlayacak.

Kültür ve sanatı halkın ayağına götüren çalışmalarına bir yenisini daha ekleyen Büyükşehir Belediyesi, yazlık sinema keyfini Yerkapı Surları’nda yaşatacak. Türk sinemasına damgasını vuran yapımları Bursa’da ilk kez Pınarbaşı’nda vatandaşlarla buluşturacak olan programda ilk önce Türk edebiyatının usta kalemi Halid Ziya Uşaklıgil'in eserinden 1975 yılında sinemaya uyarlanan ‘Aşk-ı Memnu’ adlı film gösterilecek. Beyaz perdenin ünlü yüzleri Müjde Ar, Itır Esen, Salih Güney ve Şükran Güngör’ün rol aldığı film sırasında vatandaşlara patlamış mısır ikramı da yapılacak.

Bursa’da 16 Ağustos Pazar gününe kadar sürecek olan organizasyonda ‘Karagöz Hacivat Neden Öldürüldü?’, ‘Babam ve Oğlum’, ‘Dinle Neyden’, ‘Eşkıya’, ‘Neşeli Günler’, ‘Vizontele’, ‘Vizontele Tuuba’, ‘Devrim Arabaları’ ve ‘Selvi Boylum Al Yazmalım’ filmleri de gösterilecek.
 

iha
Yayın Tarihi : 7 Ağustos 2009 Cuma 11:02:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?