6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Nostalji tramvayı geldi

NOSTALJİ TRAMVAYI GELDİ

Bursa´da trafiğin en yoğun olduğu bölgelerden Cumhuriyet Caddesi´nde sefer yapacak olan nostaljik tramvayların ilki Bursa'ya geldi.

1952 yılında Alman Fuchs Fabrikası'nda yapılan ve 3 yıldır İstanbul'da Kadıköy-Moda hattında kullanılan nostaljik tramvay, Bursa Büyükşehir Belediyesi Otobüs İşletmesi'nin hangarında bakıma alındı. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, şehir içinde toplu ulaşımın tramvayla yapılması yönündeki kararlı olduklarını vurgulayarak, bu projenin ilk Cumhuriyet Caddesi- Kamberler Parkı arasında uygulanacağını söyledi.

Başkan Altepe, Cumhuriyet Caddesi'nde baştan başa yapılacak tramvay hattı için 3 nostaljik tramvayın Bursa'ya geleceğini, bunlardan 2'sinin karşılıklı çalışacağını, birinin de yedekte olacağını belirterek,"Tramvaylardan ilki bugün geldi. Bakım ve onarımı yapılacak. Bu yaz hem raylar döşenecek hem zemin çalışmaları yürütülecek. Hat çalışmaları sürerken, caddedeki binaların cepheleri elden geçirilecek. Tabela kirliliğine son verilecek. Cumhuriyet Caddesi örnek bir cadde olacak" dedi.

Kent Meydanı, Heykel ve Altıparmak bölgesinden geçecek diğer hatla ilgili çalışmaların sürdürüldüğünü ifade eden Altepe, "Tramvay hattı diğer caddelerden de sırayla geçirilecek. Bir yandan caddeler restore edilirken, bir yandan tramvay hatları döşenerek Bursa'mız çağdaş bir kimliğe kavuşacak. Modern araçlarla ulaşım sağlanmış olacak. Bursa hem gürültü, hem hava kirliliğinden kurtulacak" diye konuştu.

NOSTALJİ TRAMVAYI GELDİ
NOSTALJİ TRAMVAYI GELDİ
İHA
Yayın Tarihi : 3 Nisan 2010 Cumartesi 14:57:01
Güncelleme :3 Nisan 2010 Cumartesi 15:10:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?