2
Mayıs
2024
Perşembe
BURSA

Nostaljik tramvaya eşekli protesto

NOSTALJİK TRAMVAYA EŞEKLİ PROTESTO

Bursa'nın ana arterlerinden Cumhuriyet Caddesi'nin nostaljik tren projesi için kapatılması Saadet Partisi tarafından eşekle protesto edildi.

Saadet Partisi Bursa İl Gençlik Kolları üyeleri, Cumhuriyet Caddesi'nin trafiğe kapatılmasını Nasredddin Hocalı ve eşekli tiyatro gösterisiyle eleştirdi. Nasreddin Hoca'yı canlandıran tiyatrocu Hasan Kandıra, eşeğe ters binerek, Cumhuriyet Caddesi'nin kapatılmasıyla şehir içi trafiğin kilitlenmesini protesto etti.

Vatandaşların büyük ilgi gösterdiği eylemde konuşan İl Gençlik Kolları Başkanı Harun Arakız, "Cumhuriyet Caddesi'nin nostaljik tramvay projesi için trafiğe kapatılmasıyla Bursa trafiği içinden çıkılmaz bir hal aldı. Büyükşehir Belediyesi tarafından temeli yaklaşık 20 gün önce atılan tramvay inşaatı devam ederken, ciddi ihmaller yüzünden yüzlerce esnaf ve halkımız mağdur olmaktadır. Gerekli tedbirlerin alınmaması sebebiyle başta cadde esnafı olmak üzere, ekmeğini taşımacılıkla temin eden şoförler ve bütün Bursa halkı perişan oldu.

Cumhuriyet Caddesi'nin kapatılmasının ardından araç trafiği, İnönü Caddesi istikametine yönlendirilmiş ve alternatif güzergah olarak da Haşim İşçan Caddesi, Celal Bayar Caddesi ve Kıbrıs Şehitleri Caddesi kullanılıyor. Ancak bu yönlendirme yetersiz kaldı. Adı şimdiden "nostalji çilesi"ne çıkan bu projeden doğan mağduriyet giderilmeli. Vatandaşlarımız, yetkililerin baskıcı ve tehditkar anlayışı yüzünden herhangi bir talepte bulunamıyor, çektikleri sıkıntıyı ve yapılan yanlışları dile getiremiyor" dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'ye çağrıda bulunan Arakız, "Zararın neresinden dönülürse kardır. Gelin Bursalılara bu eziyeti reva görmeyin. Bu proje şu an itibari ile fantezi projedir. Bursa trafiğine kıymayın. Bu proje, Kent Meydanı-Heykel hafif raylı taşıma projesi ile bir değer kazanır. Şu an itibari ile Bursa'ya sadece çile verir. Vatandaşımızı sinirli ve öfkeli sürücüler haline dönüştürmekten başka bir iş yapmış olmayacaksınız. Proje zamanlama olarak hatalıdır" diye konuştu.

NOSTALJİK TRAMVAYA EŞEKLİ PROTESTO
NOSTALJİK TRAMVAYA EŞEKLİ PROTESTO
NOSTALJİK TRAMVAYA EŞEKLİ PROTESTO
İHA
Yayın Tarihi : 2 Şubat 2011 Çarşamba 15:18:00
Güncelleme :2 Şubat 2011 Çarşamba 17:55:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?