6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Nostaljik tramvaylar Bursa'da

NOSTALJİK TRAMVAYLAR BURSA'DA

Bursa'da trafiğin en yoğun olduğu Cumhuriyet Caddesi'nde yapılacak hatta kullanılacak nostaljik tramvaylardan ikisi daha Bursa'ya geldi.

Nisan ayında ilki Bursa'ya getirilerek burada bakıma alınan nostaljik tramvayların diğer ikisi de bugün Bursa Büyükşehir Belediyesi Otobüs İşletmesi hangarına getirildi. 1952 yılında Alman Fuchs Fabrikası'nda yapılan ve 3 yıldır İstanbul'da Kadıköy-Moda hattında kullanılan tramvaylar, İstanbul Ulaşım A.Ş.'den Bursa Büyükşehir Belediyesi Otobüs İşletmesi'ne teslim edildi. Mekanik bakımları İstanbul'da tamamlanan 2 nostaljik tramvayın kaporta yenilemesi ise Bursa'da yapılacak.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, şehir içi ulaşıma nefes aldırmak amacıyla yapılan çalışmaların hızla sürdüğüne dikkat çekerek, toplu ulaşımın tramvay hatları ile sağlanmasının şehrin merkez caddelerine hareket getireceğini söyledi. Bursa'da ilk olarak Cumhuriyet Caddesi ile Kamberler Parkı arasında uygulanacak projeye göre ilgili hatta karşılıklı 2 nostaljik tramvayın aynı anda çalışacağını, muhtemel bir aksaklık halinde devreye sokulmak üzere bir adet tramvayın da yedekte tutulacağını belirtti.

Proje üzerinde titizlikle çalıştıklarını kaydeden Başkan Altepe, "Nisan ayında biri Bursa'ya getirilen nostaljik tramvayların diğer ikisi de bugün geldi. Bu tramvayların kaporta bakım ve onarımları burada yapılacak" dedi.

Cumhuriyet Caddesi'nde İstiklal Caddesi modelinin uygulanacağı tramvay hattı ve caddedeki binaların cephe düzenlemeleri ile ilgili inşaat çalışmalarının kısa süre içinde başlayacağını kaydeden Başkan Altepe, "Cumhuriyet Caddesi'nde rayların döşenmesi ve zemin çalışmalarının yürütülmesi uygulamalarımızın ardından, bu yıl içerisinde nostaljik tramvayların ulaşıma entegre olmasını hedefliyoruz" diye konuştu.

Cumhuriyet Caddesi'nin örnek bir cadde olacağını belirten Başkan Altepe, Kent Meydanı, Heykel ve Altıparmak bölgesinden geçecek diğer hatla ilgili çalışmaların devam ettiğini de sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Haziran 2010 Perşembe 14:33:03
Güncelleme :4 Haziran 2010 Cuma 01:16:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?