3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Nüfus idareleri gece gündüz çalışacak

Bursa Valiliği, seçimlerde oy kullanmaya engel olan TC kimlik numarası bulunmayan nüfus cüzdanlarının rahatlıkla değiştirilebilmesi için bir dizi tedbir aldı.

Bursa Valisi Şehabettin Harput, Yüksek Seçim Kurulu'nun, hüviyetinde TC kimlik numarası bulunmayanların sandık başında işlem yapamayacağını açıklamasının ardından nüfus idarelerinde yığılma yaşandığına dikkat çekerek, seçimlere kadar hafta sonu ve gece mesaisi uygulamasına geçildiğini açıkladı.

Vali Harput, YSK'nın açıklamasından sonra endişelenen vatandaşların bir anda nüfus müdürlüklerine akın ettiklerini belirterek, "Biz seçim münasebeti ile gelen yoğun talepler sonrasında bazı kararlar aldık. Buna göre, öncelikle bütün vatandaşlar, ikamet ettikleri veya kayıtlı oldukları ilçe şartı aranmaksızın, herhangi bir ilçe nüfus müdürlüğüne gidip kimliklerini yenileyebilecekler. Muhtarlardan belge değişikliğine ilişkin evrakı da aramıyoruz.

Eski nüfus cüzdanını yanına alıp 2 adet vesikalık fotoğraf ve 3 TL karşılığında, bizzat kendileri gelerek cüzdanlarını yenileyebilirler. Eğer eski cüzdanlarının seri numarası okunmuyor ise bunun için kurumlarından nüfus cüzdanı yenileme veya muhtardan yenileme belgesini temin edip nüfus idaresine gelmeleri gerekiyor. Nüfus müdürlüklerimize Milli Eğitim başta olmak üzere diğer birimlerden memur takviyesinde bulunduk. Cumartesi ve pazar günleri de mesai yaparak gece 24.00'e kadar hizmet vermeyi sürdüreceğiz. Müdürlüklerimizde gece 24'ten sonra gelen vatandaş olursa, onlara da müracaatçılar bitene kadar veya sabaha kadar, daireyi hiç kapatmadan kimlik yenileme hizmeti vereceğiz. Hiçbir vatandaşımızın mağdur olmasını istemiyoruz" diye konuştu.

Vali Harput, YSK'nın genelgesinde, başka kimlik numarası bulunan resmi hüviyetlerin geçerli olup olmadığı sorusuna da, "Evet, bu resmi hüviyetler de geçerlidir. Üzerinde TC kimlik numarası yer alan ehliyet, pasaport, evlenme cüzdanları ile de vatandaşlarımız oy kullanabileceklerdir" diye konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 17 Mart 2009 Salı 13:45:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?