6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

O bir kez öldü ben her gün ölüyorum

KADER ARKADAŞINI ÖLDÜRMEKLE SUÇLANAN ŞAHISTAN İLGİNÇ SAVUNMA

Bursa'da cezaevi arkadaşını, tahliye olduktan 20 gün sonra tabancayla başından vurarak öldürdüğü iddia edilen sanığın yargılanmasına başlandı. Bir şişe fazla bira içmek için kader arkadaşını öldürmekle suçlanan sanık, "O bir defa öldü. Ben her gün ölüyorum" diye konuştu.

1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde, "adam öldürmek" suçundan müebbet hapsi istenen market işletmecisi tutuklu sanık M.K. ile cinayette kullanılan tabancanın sahibi tutuksuz sanık G.D., ilk kez hakim karşısına çıktı. Cezaevinde tanıştığı ve kayınpederini öldürmek suçundan yatan kader arkadaşı Levent Limon'u, tahliye olduktan sonra yaptıkları alemde bir şişe daha fazla bira içmek için öldürmekle suçlanan 34 yaşındaki M.K., "Özellikle olaydan sonra psikolojim bozuldu. Kendimi toparladıktan sonra polise teslim

oldum. Onlar söyledi, ben, 'Doğrudur' diyerek tasdik ettim. O yüzden emniyette verdiğim ifademi kabul etmiyorum" ifadelerini kullandı.

Olay günü alkol aldıklarını söyleyen M.K., "Ortabağlar'da bir restorana gireceğim sırada güvenlik elemanlarını görünce silahı arabada bırakmak istedim. O sırada araçta bulunan maktul, kendisine vermemi istedi. Orada alkol aldık. Daha sonra otomobille Akçağlayan TOKİ Konutları'nın önüne geldik. Bira içmek için Zeyniler köyüne gidecektik Ölen Levent, bir anda silahı çıkarıp yüzüme vurmak istedi. Ben de ona engel olmak isterken tabanca ateş aldı. Levent bir defa öldü, ben cezaevinde her gün ölüyorum" diye konuştu.

Davanın tutuksuz sanığı Göksel Deniz ise, "Silah bana ait ve bozuktu. M.K., onu tamir etme bahanesiyle benden aldı" dedi.

Duruşma, eksikliklerin giderilmesi için ertelendi.

KADER ARKADAŞINI ÖLDÜRMEKLE SUÇLANAN ŞAHISTAN İLGİNÇ SAVUNMA
İHA
Yayın Tarihi : 17 Şubat 2010 Çarşamba 10:19:05
Güncelleme :17 Şubat 2010 Çarşamba 13:15:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?